Close sidebar
Close sidebar

"Multi mi-au spus: 'Da-te de aici, sa nu iau boala ta'". Adriana Saftoiu, impresionata de povestea lui Dragos, un copil nevazator

De 1 Iunie, Adriana Saftoiu a stat de vorba cu Dragos, un baiat nevazator, elev in clasa VIII-a. Baiatul i-a povestit ca "vazatorii" il dau la o parte din cauza dizabilitatii sale.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Adriana Saftoiu a avut un dialog emotionant cu Dragos, iar ziarista a ramas impresionata de vointa si forta lui Dragos de a nu se lasa dominat de faptul ca e nevazator.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Ne-am cunoscut acum cateva saptamani. Am ramas impresionata de vointa si forta acestui copil de nu se lasa dominat de faptul ca e nevazator. si cu toate acestea, problema lui si a celorlalti copii cu aceasta dizabilitate nu e faptul ca nu vad, ci modul in care sunt tratati de "vazatori".

Ne-am intalnit astazi, de ziua Copilului, si mi-a povestit despre ce si-ar dori de 1 Iunie! ”, a scris, pe Facebook, Adriana Saftoiu.
 
Dragos a marturisit ca nu are multi prieteni care vad, deoarece cei mai multi dintre copii considera ca boala sa este contagioasa.
 
"Ei (n.r. copiii) cred ca este o boala contagioasa. Multi mi-au spus 'Da-te de aici, sa nu iau boala ta'", spune Dragos, care propune o campanie de constientizare, prin care" sa inteleaga ca noi nu suntem niste persoane rele, ca si ei pot
invata de la noi si ca nu avem o boala contagioasa”.

 
"Multi nu inteleg, multi ma dau la o parte, nu toti, majoritatea”, marturiseste Dragos in aceeasi discutie.

Dragos isi doreste sa devina profesor de Limba Romana. Conversatia dintre el si Adriana Saftoiu s-a incheiat intr-o nota pozitiva. "O sa incepem o campanie impreuna”, au promis cei doi, scrie dcnews.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI