Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Un meteorit de jumătate de tonă nu a ratat Pământul. NASA a confirmat impactul

Un fenomen astronomic rar a avut loc zilele trecute: un meteorit nu tocmai mic a căzut pe Pământ, lăsând o dâră de lumină pe cer și producând un zgomot înfricoșător.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

NASA confirmă că un meteorit de jumătate de tonă s-a prăbușit pe Pământ, cel mai probabil în sudul Texasului, informează Fox News.

Un meteorit de peste 500 de kg, care măsoară doi metri lățime s-a prăbușit miercuri, 15 februarie, în sudul Texasului, potrivit rapoartelor.

Citește și: VIDEO viral. Un avion care stă nemișcat pe cer i-a șocat pe privitori. "E o eroare în Matrix"

Mai mulți martori și înregistrări video au surprins fenomenul astronomic, despre care NASA spune că nu este periculos.

Unde a căzut meteoritul

Specialiștii de la NASA au confirmat că meteoritul s-a destrămat în timp ce a căzut prin atmosferă până la locul său de prăbușire, lângă McAllen, Texas, în jurul orei 6 p.m.

Citește și: Metoda incredibilă prin care ar putea fi diagnosticat cancerul. Ce au descoperit specialiștii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului la viteze mari, ei încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în mici fragmente înainte de a lovi pământul. Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru oameni”, a transmis NASA într-un comunicat de presă.

Bucăți de meteorit au aterizat pe Pământ

Agenția spațială a postat un raport al incidentului împreună cu o hartă care arată o zonă în care probabil că au aterizat bucăți de meteorit.

Postul KDFW a postat un videoclip surprins de la o cameră de securitate a unei case din Texas, în care se vede cum stolurile de păsări fug speriate și se aude un sunet puternic.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie din Brownsville/Valea Rio Grande, mai multe persoane au raportat un posibil meteorit pe cer la vest de McAllen.

Citește și: Primul contraceptiv pentru bărbați, la un pas de realizare. Anunț important al oamenilor de știință

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Agenția meteorologică a mai raportat că fulgerul de la meteorit a fost capturat de un Geostationary Lightning Mapper chiar înainte de ora 5:30 p.m.

Avertismentul NASA

NASA avertizează populația să nu atingă bucățile de meteoriți pentru că există risc de contaminare chimică

Satelitul de cartografiere a fulgerelor măsoară fulgerele din spațiu, iar într-o postare pe Facebook de miercuri, NWS a spus că nu a existat nicio activitate de furtună în zonă când meteorul s-a prăbușit.

Șeriful din comitatul Hidalgo, Eddie Guerra, a postat pe Twitter că a fost informat de controlorii de trafic aerian din Houston că două avioane au raportat că au văzut și un meteor pe cer lângă McAllen.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI