Misiunea se numeşte Dragonfly şi va decola în 2026, pentru a ateriza în 2034 pe Titan care este de zece ori mai departe de Soare decât de Pământ şi în special înghețat: temperatura medie fiind acolo de -179°C.
Dragonfly, cu opt rotoare, va zbura spre Titan.
Va fi prima dată când un aparat va porni către alt astru. Drona va ateriza şi apoi va zbura în mai multe etape, din ce în ce mai mari de-a lungul misiunii de cel puţin doi ani în opt luni, pentru a analiza diferite părţi de pe Titan, conform news.ro.
Scopul este de a găsi urme vechi de viaţă pentru a înţelege cum a început viaţa. Până în prezent, doar aparate fixe au fost trimise în sistemul solar, pe Marte, Venus, Lună sau pe asteroizi.
Roverul Curiosity, singurul activ pe Marte, nu poate parcuge decât 100 de metri pe zi, după care trebuie să-li încarce bateriile. El a parcurs 20 de km în şapte ani. Dragonfly va zbura 175 de în mai puţin de trei ani.
Titan are oceane şi lacuri pe suprafaţă, dar nu din apă, ci formate din metan, transformat în lichid din cauza temperaturii foarte scăzute.
La fel ca Pământul, Titan are o atmosferă compusă în majoritate din azot. Dar pe Titan, plouă cu metan şi ninge cu alte molecule organice.
NASA a anunţat în decembrie 2017 că va explora satelitul Titan.
De asemenea, un alt proiect anunţat, numit Caesar, are ca misiune colectarea de mostre din cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko pentru a determina originea ei şi cum s-a format.