Close sidebar
Close sidebar

Negocieri pentru formarea Guvernului Ciucă. Când va fi votul în Parlament

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a dat startul negocierilor pentru formarea noului Guvern. Cel mai probabil scenariu este acela în care PNL nu mai include USR în viitorul Executiv, ci se va merge cu un guvern minoritar PNL-UDMR, mizând pe susţinerea din partea PSD.

Razvan Ilie,

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis cu formarea noului guvern are nevoie de susținerea PSD în Parlament

[Sursa foto: Presidency.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, președintele PNL, Florin Cîțu, și cel al UDMR, Kelemen Hunor, au discutat vineri despre formarea noului guvern, la sediul PNL. Kelemen Hunor a precizat la finalul întâlnirii: „Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da”.

Citeste si: Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Potrivit unor surse politice citate de G4Media, pe masa negocierilor PNL-UDMR ar fi mai multe ministere: pe lângă cultură și agricultură, ar mai fi în discuție digitalizarea, fondurile europene și economia. "Nu am cerut deocamdată nici un minister. De agricultura și cultura nici nu vom discuta", a declarat Kelemen Hunor.

Citeste si: Ludovic Orban își va da demisia din grupul parlamentar PNL. "A fost picătura care a umplut paharul"

Care este calendarul formării noului Guvern PNL-UDMR

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că sunt șase ministere care sunt puse la bătaie pentru discuțiile cu UDMR. Acesta a precizat că săptămâna viitoare va avea loc votul de învestitură al noului guvern.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Potrivit premierului interimar, miercuri ar putea avea loc audierile în comisiile parlamentare, iar joi Guvernul Ciucă ar putea intra la votul din Parlament.

„Calendarul:  mâine program de guvernare  și, după, portofolii.  Miercuri, comisiile și votul joi.  Sunt șase ministere, vom vedea cum le împărțim. Criza energetică și criza sanitară sunt priorități pe termen scurt”, a declarat vineri Florin Cîțu.

În cursul zilei de astăzi, premierul desemnat urmează să se întâlnească și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Nicolae Ciucă, "chemare la arme" pentru politicieni: "Țara trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria recentă"

Nicolae Ciucă l-a sunat și pe Dacian Cioloș

Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a sunat, vineri, pe preşedintele USR Dacian Cioloş, o întâlnire între cei doi urmând a avea loc cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, au declarat surse politice pentru News.ro.

Discuţia dintre cei doi a fost una protocolară, premierul desemnat spunându-i lui Dacian Cioloş că îi va prezenta programul de guvernare, când va fi finalizat însă fără a preciza dacă doreşte o colaborare cu cei de la USR.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Cseke Attila, despre restricţiile de luni: „Certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice. Evenimentele private, complet interzise.”

Sursele au mai arătat că nu se pune problema unei cooptări a USR în Guvernul PNL-UDMR, în condiţiile în care liberalii au decis deja că vor merge în Parlament, pentru votul de încredere, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, mizând pe susţinerea din partea PSD. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI