Close sidebar
Close sidebar

Nemtii de la Die Welt sunt uimiti de recordurile bizare ale Romaniei: “Au cel mai mare ou de Paste si cel mai lung carnat, iar apogeul a fost atins cu Casa Poporului”

Jurnaliştii de la Die Welt au vorbit despre Romania intr-un articol menit sa convinga turistii sa viziteze tara noastra.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Printre subiectele abordate de publicaţia germană se numără istoria ţării, religia ortodoxă şi limba română, dar şi un subiect care i-a făcut curioşi pe jurnalişti, pasiunea românilor de a bifa recorduri cât mai bizare posibile. “Cel mai are ou de Paşte (7,25 m), cea mai mare salată (19.000 kg), cel mai lung cârnat (392 m), cea mai grea prăjitură (281 kg), cel mai mare steag (79.280 metri pătraţi) – aproape în fiecare an, România mai adaugă câte-un superlativ în Cartea Recordurilor. Sociologii o pun pe seama comunismului. Apogeul a fost atins în 1984, cand s-a construit Casa Poporului. Clădirea deţine multe recorduri, dar şi cel pentru cea mai costisitoarea clădire administrativă din lume: 3 miliarde de euro” scriu jurnaliştii germani, potrivit miscareaderezistenta.ro. Printre atracţiile turistice menţionate de germani se numără bisericile de lemn din Moldova, sculptura care înfăţişează chipul lui Decebal de la Cazanele Dunării sau Cimitirul Vesel de la Săpânţa.


Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI