Close sidebar
Close sidebar

Nicolae Ciucă: Nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie

Premierul Nicolae Ciucă a dat joi asigurări în ceea ce privește situația energetică din România, în contextul războiului din Ucraina. Din primele analize, acesta a spus că „nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie”.

Laura Macovei,

Nicolae Ciucă: Nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie

[Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Totuși, premierul a precizat că trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul se petrece.

S-a aprobat planul de iarnă

Ieri am aprobat Planul de iarnă, întocmit de toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi sunt responsabili de sectorul energetic din România. Am stabilit ca săptămâna viitoare să avem întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. Reuşim, astfel, să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energeticv şi să identificăm şi soluţiile ”, a spus premierul.

Citeste si: Guvernul discută azi măsurile prin care românii vor face economie de energie

Nicolae Ciucă a continuat: ” Din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Şeful Executivului a menţionat că ”trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple”.

Citeste si: Nicolae Ciucă: ”Aprobăm astăzi planul pentru iarnă. Cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei şi a gazelor, nu cred că trebuie să îşi facă probleme”

La comandament vom discuta şi vom stabili ce avem de făcut.

Există o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care are ca prim obiectiv menţinerea aprovizionarea cu energie electrică a cetăţenilor ”, a mai spus premierul Ciucă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI