Ca urmare a ploilor insemnate cantitativ, atat in cursul zilei de ieri, cat si pe timpul noptii, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc si au intervenit in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale si populatiei din 21 localitati aflate in 9 judete (Arad, Buzau, Brasov, Bacau, Bihor, Mures, Neamt, Timis si Vrancea).

Efectivele de pompieri au actionat cu motopompe de diferite capacitati, autospeciale si tehnica specifica de interventie pentru evacuarea apei din 2 anexe, 130 curti si 11 subsoluri.

O situatie deosebita s-a inregistrat in municipiul Bacau, unde din cauza precipitatiilor insemnate cantitativ, intr-o perioada de scurta de timp, a crescut semnificativ debitul paraului Barnat. Pentru prevenirea unor potentiale inundatii in zona, pompierii salvatori impreuna cu jandarmii bacauani si lucratori ai Sistemului de Gospodarire a Apelor au derulat lucrari de suprainaltare a digului de protectie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Interventii de amploare au avut loc in judetul Timis, in localitatile Faget, Bichigi, Begheiu Mic, Traian Vuia, unde au fost inundate aproximativ 100 de curti.

De asemenea, pe DN 68A, in localiatea Faget, traficul rutier a fost blocat temporar din cauza aluviunilor de pe carosabil, insa echipele de drumari au actionat imediat pentru inlaturarea acestora. Pompierii militari actioneaza si la aceasta ora pentru evacuarea apei din gospodariile inundate si evaluarea pagubelor produse de ploile abundente.

Referitor la alimentarea cu energie electrica, conform datelor din aceasta dimineata nu se inregistreaza intreruperi din cauza fenomenelor meteorologice periculoase.

Inspectoratele pentru situatii de urgenta raman mobilizate pentru a interveni, in cel mai scurt timp, in zonele unde se pot produce situatii de urgenta. Evolutia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizata prin Centrul Operational National al IGSU, la nevoie fiind posibila dislocarea in judetele afectate a fortelor si mijloacelor din alte zone in care nu sunt inregistrate situatii de urgenta.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si