Niciunul dintre cei aflati in targul de Craciun nu s-ar fi gandit ca scenele cumplite de la Nisa s-ar putea repeta in numai cateva clipe. Cu zambetul pe buze, oamenii "colindau" tarabele in cautarea celor mai potrivite cadouri. Unii se incalzeau cu un vin fiert. Din senin, apare in viteza un camion cu numere poloneze. Soferul nici macar nu schiteaza o frana, intra direct peste oamenii care se plimba printre casutele din lemn amenajate in piata.



"Un camion a  venit si a trecut peste oameni. Eu eram chiar acolo, am vazut totul. Apoi am vazut cum  soferul camionului fuge si am auzit impuscaturi"

Sute de oameni se aflau in acele momente in piata. Martorii care au vazut imaginile cumplite sunt in stare de soc.

In camionul mortii se aflau doua persoane. Pasagerul, un barbat de origine poloneza, a fost gasit mort in cabina. Fusese injunghiat si impuscat.

Proprietarul firmei care detine camionul nu concepe ca soferul, care ii este var, ar fi fost capabil de o astfel de fapta. Omul sustine cu tarie ca barbatul a fost, in mod sigur, prima victima a teroristului.

Soferul insa, cel care a adus moartea in centrul Berlinului, a sarit din camion si a luat-o la fuga. Oamenii legii au prins un azilant pakistanez in varsta de 23 de ani si l-au retinut pentru interogatoriu.
Politistii cred ca el ar fi furat camionul de pe un santier.

Cateva ore mai tarziu, apar insa dubiile.

REPREZENTANTUL POLITIEI DIN BERLIN, KLAUS KANDT: "Nu suntem inca siguri ca el n.r( persoana retinuta) a fost soferul".

In ceea ce o priveste, Angela Merkel, cancelarul german, a declarat ca autoritatile germane presupun ca este vorba de "un atentat terorist". Credea si ea, ca noi toti, ca suspectul prins ar fi fost autorul atacului.


ANGELA MERKEL: "Stiu ca e greu sa ne imaginam ca un om a putut sa comita astfel de acte, cineva care beneficia de azil in Germania",

Politia germana a inceput insa sa efectueze razii la centrele de refugiati din Berlin.   Ministerul Roman de Externe sustine ca printre mortii si ranitii din Berlin nu exista niciun roman.

A fost o zi blestemata si in Turcia. Ieri seara ambasadorul Rusiei a fost impuscat mortal.

In spatele gestului socant ar sta ganduri ascunse. S-ar dori de fapt tensionarea relatiilor dintre Rusia si Turcia. Cei doi sefi de stat dau asigurari ca nu vor cadea in capcana.

Ministrii de externe ai Turciei, Rusiei si Iranului cauta solutii pentru rezolvarea situatiei din Siria. Inaltii oficiali dau asigurari sirienilor ca ii vor salva din teroarea in care traiesc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si