În Timișoara este stare de alertă, după ce opt copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani au fost internați la spitalul de boli infecțioase cu botulism.

„Copiii internaţi au fost simptomatici. Şase dintre ei au dificultăţi la înghiţire şi ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alţi doi au în plus stări de somnolenţă şi fenomene digestive. Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică şi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil.

Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere. Unul dintre copii, un băieţel, a fost internat iniţial la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, în Secţia de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună. Deocamdată, nu ştim care a fost cauza infecţiei. Direcţia de Sănătate Publică efectuează o anchetă în acest sens”, a declarat asist. univ. dr. Adelina Marinescu- medic specialist boli infecţioase în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Ce reprezintă botulismul?

Iată ce este botulismul, potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Botulismul este o intoxicaţie severă cauzată de toxina botulinică produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această toxină poate afecta sistemul nervos, provocând paralizie musculară şi, în cazuri extreme, punând în pericol viaţa pacientului. Printre simptomele ce pot apărea se numără: slăbiciune musculară, dificultăţi de respiraţie, vedere înceţoşată, dificultăţi în înghiţire, fenomene digestive şi chiar paralizie.

Bacteria care produce boala nu se dezvoltă decât în condiţii de anaerobioză din alimente (în absenţa oxigenului)”, se arată într-un comunicat de presă, transmis luni de reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Citește și: Opt copii din Timiș au ajuns la spital cu suspiciune de botulism. Doi dintre pacienți se află în stare gravă

Din ce motiv s-ar fi îmbolnăvit copiii?

La Spitalul de boli infecțioase au fost aduși în total 11 copii. Aceștia vin din două familii de asistenți maternali. Nu a fost stabilită cauza îmbolnăvirii lor, însă există bănuieli cu privire la cârnații pe care i-au primit de sărbători, atunci când au fost la colindat, potrivit Digi24.ro.

Citește și: VIDEO- Posibil focar de botulism la copii din vestul țării! 11 tineri au ajuns la spital. În ce stare se află acum aceștia?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În acest caz, primele simptome au apărut pe data de 9 ianuarie, când doi dintre copiii care se află în plasament, de 5 și 9 ani, au fost aduși la spital. Timp de 6 zile, aceștia au stat internați la spitalul din Lugoj, cu un diagnostic de gastro-eneterocolită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si