Close sidebar
Close sidebar

Noi detalii in cazul lui Alexandru Radita, baiatul care a murit din cauza inconstientei parintilor. Medic: "Era mumificat. Ii puteai vedea fiecare os al fetei"

Cazul lui Alexandru Radita, baiatul de 15 ani care a murit din cauza inconstientei parintilor, a socant intreaga lume. Jurnalistii de la Washington Post au publicat dezvaluirile medicului de pe urgenta care l-a vazut pe baiat in noaptea in care a murit.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primele crize medicale au inceput la varsta de 3 ani. Parintii l-au dus la spital, iar analizele au aratat ca baiatul sufera de diabet. Un medic i-a explicat mamei ce trebuie sa faca si cum sa il trateze acasa. Potrivit curtii, „femeia a declarat ca diagnosticul este unul incorect si ca va demonstra medicilor ca au gresit”, relateaza The Washington Post. Zece ani mai tarziu, Alex a murit in sanul familiei, imobilizat la pat si subnutrit.

Un medic a descris momentul infiorator in care l-a descoperit pe baiat in dormitorul parintilor lui, in noaptea mortii sale, pe 7 mai 2013.  „Ea l-a descris ca fiind mumificat. Fata lui nu avea carne, astfel ca ii puteai vedea fiecare os. Avea rani pe fata atat de adanci incat i se putea vedea maxilarul. Nu avea nimic in stomac. A aproximat talia lui la doar trei inci (n.r

– aproape 8 cm). Era imbracat intr-un tricou si scutec. Ochii ii erau deschisi, dar nu respira”, a povestit aceasta judecatorilor, potrivit aceleiasi surse.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Autopsia a dezvaluit ca baiatul de 15 ani a murit si din cauza lipsei de alimentatie si neglijenta.

Emil si Rodica Radita au fost condamnati de un tribunal din Canada l-a inchisoarea pe viata pentru ca si-au lasat fiul in varsta de 15 ani, bolnav de diabet, sa moara de foame. Alexandru cantarea 17 kilograme atunci cand a murit. Sotii Radita si-au asteptat impasibili verdictul, nu au tradat nicio emotie si nici nu au dat vreo declaratie atunci cand judecatorul i-a condamnat la inchisoarea pe viata.

Alex s-a stins din viata in 2013, singur in casa, in timp ce parintii sai se aflau la biserica. Atunci cand s-au intors acasa si au descoperit ca fiul lor nu mai respira, sotii Radita nu au apelat serviciul de urgenta. Ei s-au rugat cateva ore si apoi au anuntat decesul baiatului.

Desi Alex fusese diagnosticata cu diabet, parintii lui nu au acceptat ca el sa primeasca insulina care ii putea salva viata.

Ei au declarat ca religia nu le permite sa ia medicamente sau sa fie tratati de catre medici.

In octombrie 2003 baiatul a fost scos din sanul familiei si mutat intr-un centru de plasament, dar, un an mai tarziu, serviciile sociale au decis ca se poate intoarce la parinti. In ziua in care baiatul a murit, parintii au mers la biserica si le-au spus celorlati enoriasi ca: "Baiatul lor a murit, dar Dumnezeu l-a readus la viata!"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI