Noul virus care atacă China. O pandemie este pe cale să se declanșeze oricând. O nouă tulpină gripală a fost descoperită de oamenii de știință. Virusul se manifestă la porci, însă este posibil să afecteze și oamenii.

Medicii au transmis că virusul ar putea suferii noi mutații, astfel încât s-ar putea transmite rapid de la animal la om, și apoi de la persoană la persoană, potrivit specialiștilor citați de BBC.

Noua tulpină are „toate caracteristicile” pentru a se adapta să infecteze oamenii şi trebuie să fie atent monitorizată de oamenii de știință.

În 2009 a avut loc ultima gripă porcină, izbucnită în Mexic. Atunci boala a fost mai puțin letală față de alte gripe de acest gen, deși se asemăna mult cu alte tulpini de virusuri gripale. Cunoscut și ca A-H1N1, gripa porcină și-a găsit antidot, fiind produs un vaccin care este capabil să trateze boala.

Noul virus care atacă China. O pandemie este pe cale să se declanșeze

Virusul actual descoperit în China se aseamănă mult cu gripa porcină din 2009. Vine, însă, cu o serie de noi mutații care îl pot face mult mai contagios și letal, deși până acum nu a reprezentat un interes sau pericol deosebit.

Virusul se numește G4 EA H1N1. El se poate dezvolta şi se poate înmulţi în celulele din căile respiratorii umane.

Cercetătorii au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare şi fermele de porci din China.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

noul virus atacă china

Citeste si: VIDEO| S-au plimbat prin țară bolnavi de COVID

Citeste si: Spitalul Judeţean Buzău a externat primii pacienţi infectaţi cu coronavirus, dar asimptomatici

Citeste si: Ireal! Sicilianca Amalia Bellantoni acuză fapte grave de rasism și abuz de putere! Ce a putut să pățească familia Bellantoni

Oamenii de știință au declarat că vaccinurile antigripale nu au efect asupra acestui virus, însă ar putea fi făcute modificări care să se potrivească cu această nouă tulpină.

„Acum suntem distraşi de coronavirus, şi pe bună dreptate. Dar nu trebuie să pierdem din vedere noii viruşi potenţial periculoşi”, a spus Kin-Chow Chang, profesor la Universitatea Nottingham din Marea Britanie.

Citeste si: NEWS ALERT! Se INTERZICE mersul la mare si la munte? Guvernul Romaniei ia in calcul restrictionarea accesului in statiuni

James Wood, şeful Facultăţii de Medicină Veterinară de la Universitatea Cambridge, spune că acest studiu este „ o atenţionare necesară” există în permanenţă pericolul apariţiei unor noi agenţi patogeni şi că animalele din ferme, cu care oamenii intră în contact mai mult decât cu cele sălbatice, pot fi o sursă pentru noi viruşi cu potenţial pandemic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si