Cartea lui Thomas Cromwell "Book of Hours" a fost „considerată a fi o relicvă pierdută a curții lui Henric al VIII-lea”, dar „se pare că s-a ascuns la vedere” timp de sute de ani.

Citește și: Femeia care NU poate simți durerea. Doar doi oameni din lume au această mutație genetică, iar descoperirea ar putea schimba lumea

Cartea neprețuită, care a fost imortalizată într-unul dintre cele mai faimoase portrete din Anglia dinastiei Tudor, a stat în liniște în tot acest timp într-o bibliotecă din Cambridge, potrivit BBC News.

Cartea pierdută apare în acest tablou celebru cu Thomas Crowell

Cartea pierdută apare în acest tablou celebru cu Thomas Crowell

[Sursa foto: Twitter]

Istoricul britanic Tracy Borman  a spus că a fost „cea mai interesantă descoperire cu privire la Thomas Cromwell dintr-o generație întreagî – dacă nu mai mult”.

Rezolvarea unui mister de 500 de ani

"Rezolvarea unui mister de 500 de ani", scrie istoricul Kate McCaffrey pe Twitter."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

Am descoperit Cartea Orelor a lui Thomas Cromwell... și este cartea pictată pe biroul lui Cromwell de Hans Holbein cel Tânăr în celebrul său portret al lui Cromwell!!""

Experții sunt convinși că au rezolvat misterul din spatele deținerii unei cărți de rugăciuni importante din punct de vedere istoric, după ce au legat-o de portretul faimos al lui Thomas Cromwell.

Cartea lui Cromwell, Cartea de ore din 1527, este considerată a fi singurul obiect din orice tabloul din epoca Tudorilor care a supraviețuit până în zilele noastre.

Este a treia copie a aceleiași cărți care a fost deținută și de soțiile lui Henric al VIII-lea, Catherine de Aragon și Anne Boleyn.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si