Close sidebar
Close sidebar

O carte religioasă dispărută timp de 500 de ani, regăsită în mod miraculos, unde nu se aștepta nimeni

O carte religioasă extrem de importantă, tipărită în anul 1527, despre care se credea că este pierdută pentru totdeauana, a fost regăsită în mod miraculos, într-un loc în care nimeni nu se aștepta.

Razvan Ilie,

O carte religioasă dispărută timp de 500 de ani, regăsită în mod miraculos

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cartea lui Thomas Cromwell "Book of Hours" a fost „considerată a fi o relicvă pierdută a curții lui Henric al VIII-lea”, dar „se pare că s-a ascuns la vedere” timp de sute de ani.

Citește și: Femeia care NU poate simți durerea. Doar doi oameni din lume au această mutație genetică, iar descoperirea ar putea schimba lumea

Cartea neprețuită, care a fost imortalizată într-unul dintre cele mai faimoase portrete din Anglia dinastiei Tudor, a stat în liniște în tot acest timp într-o bibliotecă din Cambridge, potrivit BBC News.

Cartea pierdută apare în acest tablou celebru cu Thomas Crowell

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

Istoricul britanic Tracy Borman  a spus că a fost „cea mai interesantă descoperire cu privire la Thomas Cromwell dintr-o generație întreagî – dacă nu mai mult”.

Rezolvarea unui mister de 500 de ani

"Rezolvarea unui mister de 500 de ani", scrie istoricul Kate McCaffrey pe Twitter.

"

Am descoperit Cartea Orelor a lui Thomas Cromwell... și este cartea pictată pe biroul lui Cromwell de Hans Holbein cel Tânăr în celebrul său portret al lui Cromwell!!""

Experții sunt convinși că au rezolvat misterul din spatele deținerii unei cărți de rugăciuni importante din punct de vedere istoric, după ce au legat-o de portretul faimos al lui Thomas Cromwell.

Cartea lui Cromwell, Cartea de ore din 1527, este considerată a fi singurul obiect din orice tabloul din epoca Tudorilor care a supraviețuit până în zilele noastre.

Este a treia copie a aceleiași cărți care a fost deținută și de soțiile lui Henric al VIII-lea, Catherine de Aragon și Anne Boleyn.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI