Close sidebar
Close sidebar

O experienta traumatizanta. Povestea unei eleve de numai 13 ani care a vrut sa se sinucida aruncandu-se de pe bloc. Isteria "balena albastra", inspirata din curentul emo?

Generatiile actuale sunt tot mai sensibile si predispuse la a face lucruri extreme. Educatie, anturaj, sau dorinta de a impresiona, sunt doar cateva dintre motivele pentru care adolescentii apeleaza la masuri extreme, unii ajungand chiar la moarte.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

In anii 2010, curentul emo era in mare voga. Depresie, melodii triste, totul negru, de la par, la unghii si imbracaminte. Acest trend a prins-o si pe Flavia in 2010, o tanara care avea doar 13 ani din Iasi cadea in capcana in care cadeau mii de tineri ce simteau ca nimeni nu ii intelege, ca nimeni nu ii accepta si ca nu au niciun motiv sa mai traiasca.

Astfel, intr-o noapte de iulie, in 2010, Flavia a ajuns la spital dupa ce s-a aruncat de la etajul 5 al blocului in care locuia, in Nicolina. Membrii echipajului medical care au ajuns atunci la fata locului spuneau ca fata le declarase ca „s-a saturat sa traiasca, motiv pentru care a ales sa isi puna capat zilelor“. La spital, medicii ii dadeau sanse minime de supravietuire, iar daca va trai, urma a fi paralizata definitiv.

Ce s-a intamplat in urmatorii ani a fost practic un sir de miracole, scrie ZiaruldeIasi.

Spre uimirea medicilor, Flavia nu a murit, incet-incet a infrant si paralizia, iar acum este o tanara studenta frumoasa si vesela de 20 de ani, invata Psihologia, si viseaza la o viata plina de impliniri. Povestea Flaviei si experienta ei traumatizanta ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru miile de adolescenti de azi ce cad victime jocurilor macabre care circula pe retelele sociale.

Orice s-ar intampla, nu exista infrangere in adolescenta: Flavia a demonstrat tuturor acest adevar.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Din acea noapte ingrozitoare, Flavia nu isi mai aminteste mare lucru. Doar ca totul s-a intamplat imediat dupa miezul noptii, in timp ce tatal sau dormea. si isi mai aminteste ca s-a razgandit de cateva ori inainte de a sari in gol. „inainte de a sari, m-am gandit de mai multe ori, i-am trimis mesaj unei prietene care statea in bloc cu mine, i-am zis ce urmeaza sa fac si ca o iubesc.

imi amintesc ca ea s-a speriat, iar mama ei a fost cea care a coborat cand a auzit ca am cazut, si a chemat Salvarea. stiu ca eram constienta, nu ma durea atat de tare, probabil datorita adrenalinei, insa nici nu puteam sa ma misc“, isi aminteste acum tanara.

In noaptea respectiva, in jur de ora 1, Flavia a fost dusa la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, unde i-au fost facute investigatii de specialitate. Initial, medicii nu ii dadeau sanse de supravietuire, sau in cel mai bun caz spuneau ca va trai, insa paralizata, deoarece fata nu isi simtea picioarele. „Pacienta, cu aer si lichid in plamani, cu multiple contuzii hepatica, pulmonara, splenica si fractura de coloana vertebrala a fost internata in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. Este constienta, stabila hemodinamic si ramane sub observatie. Prognosticul este insa rezervat, intrucat din cauza fracturii nu se stie daca va mai putea merge“, precizat la acel moment dr. Catalina Ionescu, purtator de cuvant al spitalului.

Cazul Flaviei a fost prezentat atunci in „Ziarul de Iasi“ sub titlul de „Eleva «Emo» cazuta de la etajul 5 la ora 1 noaptea“. Flavia isi aminteste ca, in timpul spitalizarii, medicii au spus ca nu va mai reusi sa mearga niciodata. insa asta i-a dat de fapt putere sa nu renunte la lupta cu viata. Fata a inceput practic sa invete sa mearga din nou, cu ajutorul medicilor, dar si al familiei si prietenilor care in toata aceasta perioada i-au fost alaturi.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste intreaga poveste AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI