Close sidebar
Close sidebar

O fetiță de un an și jumătate a ajuns în stare gravă la spital, după ce a băut benzină. Cine i-a dat recipientul cu substanța toxică?

Întâmplare halucinantă în Botoșani. O fetiță a băut un amestec cu benzină și ulei, făcut de tatăl său, iar apoi a ajuns la spital. Cum s-a întâmplat totul.

Estera Maria,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O fetiță din Botoșani, în vârstă de doar un an și jumătate, a ajuns în acest weekend în stare gravă la spita l, după ce a băut benzină. 

Tatăl micuței făcuse un amestec de benzină și ulei pe care l-a pus într-un recipient de plastic, pentru a alimenta rezervorul unei motocoase. Se pare că fetița a luat o înghițitură din amestecul pregătit de părintele său.

Citește și: Această fetiță are 40 de kilograme la doar 5 ani! Îi este foame tot timpul. Care este explicația?

Fratele micuței i-a dat acesteia să bea benzină

Fratele fetiței, în vârstă de 6 ani, a desfăcut capacul recipientului, după care a întins sticla către ea, iar aceasta a luat o înghițitură.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Mama a fost alertată de plânsetele micuței. Părinții au dus-o de urgență la spital. Fetița a fost stabilizată de medicii din Botoșani, după care s-a decis transferul ei la Iași, cu stare febrilă și stări de vomă.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean” , a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Citește și: O familie de români a ajuns la spital de urgență, după ce au mâncat ciorbă preparată cu insecticid. Cine a preparat mâncarea toxică?

Medicii specialiști urmează să stabilească o conduită terapeutică în urma unor investigaţii suplimentare, potrivit  monitorulbt.ro.

Care sunt cele mai frecvente substanțe ce pot da intoxicații copiilor?

Potrivit sursei citate, cele mai frecvente substanțe ce pot da intoxicații la copii sunt:

  • cosmetice, lac de unghii, parfumuri;
  • agenți de inălbire, detergent de vase, produse pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțe pentru curățat mobila si alți produși de curățare;

Citește și: EXCLUSIV: Cum recunoaștem legumele care au pesticide?/ Sorin Mierlea: ”Este o problemă extrem de gravă”

  • produse pentru dezghețare sau antigel;
  • terebentină, kerosen, gaz pentru brichete, diluanți pentru vopsele, solvenți;
  • produse pentru grădinărit, în special insecticidele, produsele pentru combaterea dăunatorilor și a buruienilor;
  • baterii și naftalina;
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI