Close sidebar
Close sidebar

O mămică de 39 de ani a crezut că a intrat în menopauză, dar a primit un diagnostic devastator

O mămică de 39 de ani care a crezut că a intrat în menopauză a primit un diagnostic devastator de la medici. Femeia a început un tratament extrem de dur care i-a afectat întreg sistemul imunitar, însă își pune speranța că va învinge boala printr-un regim de viață vegan și prin gândire pozitivă.

Sorin Negru,

Jules Fielding a primit un diagnostic crunt

[Sursa foto: Mirror.co.uk]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jules Fielding, din Swansea, Marea Britanie, a remarcat o dereglare a ciclului menstrual, dar și-a explicat simptomele prin posibilitatea de a fi la menopauză.

Citește și: Ele sunt surorile gemene care fac totul împreună și poartă ținute identice de peste 20 de ani: „Este ca și cum ai fi căsătorit cu cineva timp de 70 de ani”

Mămica de 39 de ani a primit, însă, o veste tulburătoare de la medici. Potrivit MirrorJules Fielding le avertizează acum pe celelalte femei să fie atente dacă au simptome asemănătoare.

Citește și: Alexandra, tânăra însărcinată care și-a pierdut viața la un spital din Botoșani ar fi împlinit azi 26 de ani: ”Ai lăsat un gool imens în sufletele noastre”

Femeia din Țara Galilor a luat decizia să se prezinte în cele din urmă la medicul de familie, ceea ce a dus la aflare unui un diagnostic devastator, în ciuda încetării simptomelor.

Ce diagnostic a primit Jules Fielding de la medici

Jules Fielding, în vârstă de 39 de ani, a suferit cicluri neobișnuite de sângerare. Ea s-a gândit inițial că ar putea fi de-a face cu menopauza.

Abia când o menstruație a durat șase săptămâni, a știut că e cazul să își facă o investigație. Până la sosirea vizitei programate la medic sângerarea se oprise.

Colegele de serviciu au încurajat-o să meargă totuși la programarea medicală. La acea vreme, Jules se simțea obosită și suferea de vânătăi inexplicabile.

Jules Fielding, din Swansea, Marea Britanie

[Sursa foto: Mirror.co.uk]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În urma consultului de specialitate și a unei serii de teste, Jules Fielding, a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă cronică (LMC).

Acum, femeia se confruntă cu un tratament pe tot parcursul vieții și îi îndeamnă pe ceilalți să învețe semnele la care să aibă grijă pentru a detecta boala mai devreme.

A primit diagnosticul de Ziua Îndrăgostiților

Femeia din Swansea a declarat pentru Wales Online că a primit diagnosticul crunt tocmai de Ziua Îndrăgostiților, în 2020, după numeroase analize de sânge.

Testele inițiale au arătat probleme cu numărul de celule albe din sânge. Au fost efectuate controale suplimentare la spital, care au exclus cancerul ovarian, care fusese principala temere.

Alte teste nu au reușit să evidențieze nicio problemă și chiar și o trimitere la centrul de diagnostic rapid nu a putut găsi nimic specific, lăsând-o să fie trimisă înapoi la medicul de familie.

Jules a fost trimisă la departamentul de hematologie a spitalului local, unde i s-a spus că testele anterioare au exclus orice altceva în afară de leucemia și că ar trebui să facă o investigație specifică.

Apoi, pe data de 14 februarie 2020, Jules a primit diagnosticul oficial de LMC. Au trecut patru săptămâni de la întâlnirea cu specialistul hematolog până la primirea veștii nedorite – un moment pe care Jules îl descrie drept „cea mai rea perioadă din viața mea”.

Tratament pentru o boală incurabilă

După primirea noilor analize, Jules a fost trimisă să facă o puncție de măduvă osoasă pentru a permite medicilor să afle cât de avansat este cancerul la sânge și ce tratament este necesar.

Faptul că boala era incurabilă „a îngrozit-o” pe mămica galeză. Medicii i-au spus, însă, că se poate trăi cu ea, chiar dacă nu se va vindeca niciodată.

La sfârșitul lunii următoare după primirea veștii, Jules a început tratamentul. Ea a spus că a fost surprinsă să afle cât de multe alte femei din grupul de tratament au experimentat și ele modificări ale ciclurilor menstruale și nu au realizat la început că este o problemă atât de gravă.

Detectarea timpurie crește șansele de supraviețuire

Leucemia este o formă de cancer de sânge care afectează oameni de toate vârstele. Supraviețuirea globală pentru leucemie este de puțin peste 50%, ceea ce o face dintre cele mai mortale forme de cancer.

Dar, în timp ce diagnosticul precoce poate salva vieți, un sondaj realizat de organizațiile de caritate Leukemia Care și Leukemia UK, a constatat că aproape o treime (31%) dintre oameni nu au putut recunoaște niciunul dintre cele mai răspândite patru simptome ale bolii.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Din acest motiv, boala este adesea diagnosticată prea târziu.

Mulți nu reușesc să realizeze că boala afectează persoanele în vârstă și nu doar copiii, cu 30% dintre respondenți fiind convinși că leucemia îi afectează doar pe cei sub 15 ani.

Oamenii care sunt îngrijorați de oricare dintre aceste simptome- oboseală, vânătăi, sângerări neobișnuite și infecții repetate- sunt îndemnați să-și contacteze medicul de familie și să solicite un test de sânge. Alte simptome ale leucemiei includ febră sau transpirații nocturne, dureri osoase sau articulare și ganglioni limfatici umflați.

„Diagnosticarea precoce a leucemiei poate crește șansele de supraviețuire. Este important să continuăm conștientizarea semnelor și simptomelor timpurii ale bolii”, a spus Zack Pemberton-Whiteley, directorul executiv al Leukemia Care.

Jules Fielding  a primit pe 28 mai 2022 un telefon de la consultantul ei medical care i-a transmis că ultimele analize de sânge arată că boala este nedetectabilă în prezent.

Femeia trebuie să continue tratamentul, deoarece există riscul ca boala să revină fără suport medical, în timp ce încă se confruntă cu efectele secundare neplăcute.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI