Marți, la ora 13:45, ora locală, Mohammed Saad, în vârstă de 22 de ani, a părăsit casa logodnicei sale, Dania Adas, în vârstă de 19 ani, în cartierul Shuja'iya din estul orașului Gaza, îndreptându-se spre casa lui.

Citește și: Forțele israeliene au ucis un adolescent palestinian în tabăra de refugiați din Cisiordania

Nu știa că acelea erau ultimele clipe pe care le va petrece cu ea, potrivit unui reportaj The New Arab.

Dania a fost ucisă 15 minute mai târziu, după ce un atac aerian israelian a lovit o țintă din apropiere, vizavi de casa ei.

Citește și: Dezvăluire șocantă despre șoferița băută care a spulberat o mireasă în ziua nunții sale

Bombardamentul a fost primul dintre multele care au lovit în mod neașteptat zona Shuja'iya, unde, la fel ca în alte părți ale asediatei Fâșii Gaza, dens populate, casele sunt îndesate una în alta.

Tatăl care a pierdut două fiice într-o clipă

Alaa Ata Adas, în vârstă de 52 de ani, s-a trezit în panică, când intensitatea bombardamentului a făcut ca ușa camerei sale să se deschidă. Și-a strigat copiii, dar nimeni nu a răspuns.

Astăzi, Alaa stă cu Mohammed pe dărâmăturile casei sale. El arată spre locul în care a stat cândva camera fiicei sale și plânge la vederea petelor de sânge ale fiicei sale pe moloz.

Citește și: Un jurnalist AFP a fost ucis într-un atac cu rachete, pe frontul din Ucraina: „A plătit cu viața pentru curajul lui”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Camera era plină de praf și fum. Știam că dormitorul fiicelor mele a fost lovit direct de bombardament”, a declarat Alaa pentru site-ul afiliat la The New Arab, Al-Araby Al-Jadeed.

"Când le-am strigat numele, am crezut că fiicele mele dormeau. Prin lumina slabă, camera părea complet distrusă. Am început să le caut și tot ce am văzut a fost părul lor. Au venit vecinii și m-au ajutat să le scot afară", a spus Alaa.

"Dania și-a pierdut viața după ce a ajuns la spital, în timp ce Iman a fost grav rănită. La scurt timp, am fost informați că a murit și ea", a spus el, vorbind despre ambele fiice ale sale.

„Sângele Daniei încă pătează peretele și mi-am dat seama că fata mea s-a ciocnit de el înainte de a cădea la pământ”, a spus el.

"Acum două zile, Iman mi-a povestit despre un vis pe care l-a avut, în care era îmbrăcată în alb. I-am spus că probabil are legătură cu nunta surorii ei", a spus el. „Acum sunt amândouă acoperite într-un giulgiu alb”.

Dania, studentă la contabilitate, sora ei elevă de liceeu

Dania studia contabilitatea la Colegiul de Științe Aplicate din Gaza, în timp ce sora ei este încă în anul II de liceu.

Mohammed obișnuia să vină seara să-și ajute logodnica să se pregătească pentru examene. Au fost de acord să aibă nunta pe 21 iulie- după ce ea își termină examenele la facultate.

Dania și Iman împărțeau același dormitor și erau foarte apropiați. Tatăl era îngrijorat cum va face față Imen absenței surorii ei după ce Diana se căsătorește.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În schimb, acum surorile sunt îngropate împreună.

Citește și: „Îi era atât de dor de tatăl lui!”. Un băiețel de 7 ani a murit la câteva săptămâni după ce și-a găsit tatăl mort, în baie. Cum s-a produs tragedia?

Mohammed și Dania s-au logodit cu două luni în urmă și se pregăteau pentru ceremonia de nuntă. Acum, tânărul se pregătește să-și îngroape logodnica.

„Nu pot să cred că a plecat”, a spus Mohammed reporterului de la Al-Araby Al-Jadeed, plângând neconsolat în timp ce răsfoia pe telefon fotografii din vremurile fericite.

nunta inmormantare Logodnicul Daniei Abas

Logodnicul Daniei Abas

Cel puțin 31 de palestinieni, inclusiv femei și copii, au fost uciși de când a început marți bombardamentul Israelului asupra Fâșiei Gaza, în cea mai recentă dintre escaladările conflictului din regiune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si