Ea a declarat ca pasiunea ei a inceput de la o simpla „ciorba de peste”.
"Pregătisem o ciorbă cu peste, iar după masă am observat că unul dintre oasele de la cap avea o formă inedită. Pur si simplu, l-am luat în mână si l-am modelat, cald fiind. A iesit o floare atât de frumoasă încât nu spuneai că este os de peste. Asa a început totul, mi-au stârnit curiozitatea.
Examinam oasele, începeam să le descopăr tot mai spectaculoase”, povesteste Viorica Marcu, potrivit adevarul.ro.
Este nelipsita de la targurile de artizanat, iar tabloruile din os de peste au ajuns si in Spania. ”Au fost evaluate la 3000 – 4000 de euro, însă este dificil să transportul lor pe distanţe lungi, pentru că la un soc mai puternic s-ar putea deteriora”, mărturiseste vasluianca.
Foto: adevarul.ro
Procesul este unul extrem de migalos.
Pentru un tablou foloseste aproximatic 20 de capete de peste, pentru ca acolo e gasesc cele mai "frumoase oase", spune vasluianca. Oasele sunt spalate cu detergent, in mai multe ape, uscate, tratate cu o solutie specială pentru albire si lacuite.
Pentru un singur tablou, în funcţie de modelul creat, Viorica Marcu foloseşte cel puţin 20 de capete de peşte. Extrase cu grijă oasele sunt spălate cu detergent, în mai multe ape, uscate, tratate cu o soluţie specială pentru albire şi lăcuite