Close sidebar
Close sidebar

O spuma "ucigasa" face prapad in Iasi! A omorat tot ce i-a iesit in cale

Poluarea care acopera orasul nu mai ramane doar o chestiune de statistici oficiale. Dupa ploile torentiale de la finele saptamanii trecute, spuma alba de pe strazile Iasului s-a revarsat mai departe in raurile si lacurile inconjuratoare orasului, iar specialistii spun ca efectele s-au fost vazute imediat.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Exista imagini cu spuma atat de multa incat poate fi confundata cu gramezi de zapada si gheata pe raul Jijia, iar la lacurile Ciric 2, Vladiceni si in diverse zone pe Bahlui au fost vazuti sute de pesti morti.

Conf.dr. Silviu Gurlui sustine acum si ca pestii, cateva sute de kilograme doar la Vladiceni, au murit in contact cu o cantitate foarte mare din aceasta „otrava alba“ pe care o reprezinta spuma. „S-a spalat orasul si a fost dus mai departe in circuitul naturii. Este un rezultat al poluarii, clar; ploile abundente au curatat efectiv atmosfera si totul s-a scurs in canalizare si in ape. Din acest motiv au murit si pestii- apa s-a deversat acolo, din canalizari.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

La Vladiceni cel putin a fost un genocid- era apa de trei metri cu mizerie care se deversa spre lacuri, pe vegetatie, la doi metri de curtile oamenilor. Acesti agenti surfactanti gasiti si in detergenti duc practic la paralizarea pestilor, la scaderea oxigenului din apa, iar moartea lor e inevitabila“, a explicat universitarul.

Citeste mai multe detalii pe Ziarul de Iasi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI