Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a amenințat că va trimite 20.000 de elefanți africani „să se plimbe liber” în Germania într-o dispută publică între națiuni cu privire la vânătoare și conservare, transmite publicația germană Bild.

Elefanți trimiși în Germania, misiune imposibilă pentru Botswana

Comentariile lui Masisi au venit ca răspuns la faptul că guvernul Germaniei a spus la începutul acestui an că dorește să restricționeze vânătorii să importe trofee de vânătoare din Africa în Germania.

Germania se numără printre cei mai mari importatori de trofee de vânătoare din Europa, vânătorii germani reprezentând o cantitate semnificativă din venitul folosit pentru finanțarea conservării durabile în multe națiuni africane.

Citește și: Cine este veterinarul sfâșiat de animale? Bărbatul a fost ucis de ființele pe care le iubea cel mai mult pe lume

Președintele Botswanei a spus că numărul de elefanți din țara sa a explodat ca urmare a eforturilor ecologiștilor pentru protejarea animalelor.

Potrivit lui Masisis, vânătoarea de trofee a fost unul dintre instrumentele pe care țara sa le folosea pentru a se finanța, reușind să țină, în același timp, populațiile de elefanți sub control.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

20.000 de elefanți trimiși în Germania din Botswana!

20.000 de elefanți trimiși în Germania din Botswana!

[Sursa foto: Twitter]

Președintele din Botswana: „Nu este o glumă”

Germanii ar trebui „să trăiască împreună cu animalele, ca să vadă cum este”, a spus Masisi pentru Bild, adăugând: „Nu este o glumă”.

Țările africane au acuzat mult timp guvernele și organizațiile occidentale că militează în numele conservării, dar împiedică abilitatea națiunilor cu populații mari de elefanți de a folosi mijloace eficiente, cum ar fi sacrificarea, pentru a controla numărul animalelor.

Câți elefanți trăiesc în Botswana

Botswana a interzis anterior vânătoarea de trofee în 2014, dar după apelurile comunităților locale care au spus că au nevoie de veniturile din acest sport, interdicția a fost ridicată în 2019, potrivit CBS News.

Majoritatea țărilor cu populații semnificative de animale sălbatice văd speciile native ca resurse care pot aduce banii atât de necesari.

Turismul, inclusiv vânătoarea de trofee, reprezintă o proporție semnificativă din venitul național pentru un număr de națiuni africane.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Botswana găzduiește aproximativ 130.000

de elefanți și aproximativ 6.000 de pui de elefanți se nasc în fiecare an.

Elefanții trăiesc pe aproximativ 40% din pământul țării africane. Botswana a trimis aproximativ 8.000 de elefanți Angolei și Mozambicului- un efort de a stimula turismul internațional în aceste națiuni, ajutând, de asemenea, la controlul numărului de exemplare sălbatice în Botswana.

Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, interviu în revista Bild

Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, interviu în revista Bild

[Sursa foto: Bild.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si