Close sidebar
Close sidebar

Criză de ouă: oamenii și-au cumpărat găini, iar cererea a crescut cu 190% în ultima lună

Lumea se confruntă cu multe probleme, în prezent, unele cauzate fie de schimbările climatice, fie de războiul din Ucraina. Una dintre crize este cea a ouălor. Cererea pentru găini și obiecte pentru creșterea lor a crescut cu 190%, după ce locuitorii au cumpărat masiv.

Georgiana Balaban,

Noua Zeelandă se confruntă cu o criză a ouălor.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O țară europeană se confruntă  cu o problemă deosebită și anume cea a ouălor. După o perioadă în care crescătoriile și producția de orice fel au avut de suferit din anumite cauze, s-a instalat o criză de ouă, de care oamenii încearcă acum să scape. Pentru asta, au început să cumpere găini, obiecte pentru creșterea lor, iar afacerile de acest tip au înregistrat o creștere record în ultima lună.

Țara din Europa care trece printr-o criză a ouălor

Probleme principale care ne dau bătăi de cap, acum, sunt: încălzirea globală și războiul dintre Rusia și Ucraina. Aceste probleme pun omenirea în situații dificile. Creșterea prețului la energie și alimente au dus la o criză la care nu s-a așteptat nimeni, inclusiv în cazul animalelor.

Citește și: Prețul unui coș de cumpărături a crescut enorm în luna ianuarie. 2023 a venit cu multe scumpiri la pachet

Prețul la ouă a crescut fulgerător în Statele Unite ale Americii, respectiv cu 60% în ultimul an. Însă, țara care se confruntă cu o adevărată criză este Noua Zeelandă, aceasta fiind și țara unde se consumă cele mai multe ouă pe cap de locuitor.

Cei mai câștigați din această situație sunt proprietarii de afaceri cu articole pentru creșterea găinilor, unde vânzările au crescut cu 190%.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Cât costă azi litrul de motorină și benzină, după eliminarea compensării de 50 de bani de la 1 ianuarie 2023

Vânzările pentru găini au crescut într-un mod greu de imaginat. Locuitorii au început căutările disperate după găini, cumpărând inclusiv online. De la începutul acestei luni, în Noua Zeelandă s-au înregistrat peste 65.000 de căutări online de găini și hrană pentru acestea.

Citește și: Inflație- 16 4- ce se întâmplă cu prețurile

Problema se resimte și în cazul brutăriilor, care au nevoie permanentă de ouă și nu găsesc în magazine. Acestea au aplicat aceeași metodă și au ales să-și procure singure, astfel că în loc să cumpere ouă, au cumpărat găini despre care să fie sigure că vor fi o sursă bună, semn că situația este destul de gravă.

Citește și: ANAF, anunț important pentru românii care câștigă bani din rețelele de socializare. Ce riscă persoanele care nu își declară veniturile

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI