Close sidebar
Close sidebar

Oaza de liniste in pustiu. Primaria le-a facut oamenilor parc pe un deal situat la 2 Km. A costat 400.000 de lei

"Chelului tichie de margaritar ii trebuie", proverbul se potriveste... de minune pentru localnicii din doua sate din judetul Galati. Pe versantul unui deal a fost construit din fonduri europene un parc. Initiativa primarului e buna, numai ca in locul de relaxare, rar calca picior de om si asta pentru ca este situat la 2 km de primul sat.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

-Nu-mi place! Nu va place? Nu. Ati urca pana acolo sa stati pe o banca? Doamne! Nu? Nu! Sunt bani cheltuiti aiurea.

OAZA DE LINISTE IN... PUSTIU

Poftiti, va rugam, in cel mai liber parc din Romania: niciun om nu-i calca iarba, niciun catel nu latra!

- Da' nici nu curge... Nici nu are apa.

-Ce faceti aici cand veniti? Ce sa facem, ne uitam unul la altul!

In oaza care ar trebui sa freamate de oameni... e pustiu. Doar o aglomerare de banci, copacei si alei te duc cu gandul ca aici e un parc. In rest...

-Ciudat.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Parcul e pe versantul unui deal si se intinde pe o suprafata de 2 hectare si jumatate. De linistea lui se bucura insa doar pasarile... Pana la cele mai apropiate asezari omenesti, Scanteiesti si Fantanele, obosesti mergand!

-Sarut mana! A cata oara veniti in parcul asta? Am fost de doua ori, in Ziua Graului si doar de trecut pe aici... In noua ani doar de doua ori? Da.

-Niciodata n-am fost. Niciodata? Am fost bolnava. Pai e de 9 ani aici. Pai stiu, dar daca nu m-am dus. Va e peste mana? Da, daca e tocmai la vale, eu stau aicisa...

Cam o data la jumatate de ora, atat de rar trece un om prin zona in care se afla parcul. Cu chiu cu vai, am convins trei localnici din Fantanele sa-i treaca pragul pentru prima oara!

 Nu-mi place! Nu va place? Nu.

-V-ati asezat pe banca asta din vale, dar acolo sus, v-ati urca? Nu ne-am urcat niciodata, pentru ca…. Am fost o singura data, acum trei ani cand a fost "Ziua bobului de grau".

Pai si de atunci? Pai nu este o lumina!

Altii, insa, nu-i gasesc defect!

-Ati fost? De cate ori? Da, de 15 ori. E frumos? Frumos, da. Cu ce va duceti pana acolo? Noi suntem la ajutor din asta... Dar sa va distrati ati fost? Am fost, da, da. De 5 ori.

A COSTAT 400 000 DE LEI!

In acest parc au fost investiti 400 000 de lei noi, bani de la Ministerul Dezvoltarii, iar contributia consiliului local a fost de 10%. Desi e tocmai pe versantul unui deal, la doi kilometri de localitati, primarul nu vede nimeni rau in asta!

Ghiorghe Bute- primarul comunei Scanteiesti: Locatia a fost aleasa foarte bine. De cine, de dvs? Bineinteles. Dar de ce tocmai acolo? Pentru ca e o zona care trebuie sa fie dezvoltata din punct de vedere cultural si sportive. Nu ati gasit un loc? Nu, pentru ca ar fi trebuit sa dezvolt doua parcuri, in fiecare localitate. Se bucura toti, asa.

Primarul are planuri mari cu parcul dintre sate. Intentioneaza sa acceseze fonduri europene ca sa-l modernizeze. Ca sa fie cat de cat atractiv si pentru copii, e nevoie insa de o investitie mare.

- Cum se distreaza? Ca nu e niciun leagan, niciun balansoar. Cu o minge?!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI