Nu vorbim aici de grasimi, ci de alte componente ale micilor care sunt adevarate pericole pentru sanatate. Daca nu ii faci in casa si ii cumperi din comert, atunci ar trebui sa te uiti atent la eticheta pentru a nu face alegerile gresite.
Cei de la APC atrag atentia asupra micilor si spun ca majoritatea comerciantilor adauga in carnea acestora resturi de piele, oase, zgarciuri si arome sintetice.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
S-a descoperit ca 4 din 10 tipuri de mici contin arome sintetice precum glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu sau izoacorbatul de sodiu, arome ce trebuie evitate.
3 din 10 tipuri de mici sunt colorati cu carmin, o substanta obtinuta din gandaci.
Nutritionistii spun ca trebuie sa citim eticheta si sa alegem caserole cu cel putin 85% carne si cat mai putine substante chimice si sare.