Pe plaja, in restaurante si in receptii... om langa om! De-a dreptul sufocat e litoralul in august! Care e atmosfera in celelalt capat al tarii? 

La 16 kilometri de Sibiu, se afla ceea ce multi numesc: LITORALUL ARDEALULUI... "N-am stiut ca exista asa ceva in tara asta!", spun oamenii.

Mii de oameni vin aici, in zilele toride! Desi e departe de lux, statiunea Ocna Sibiului are atuuri pe cale s-o transforme intr-o destinatie europeana!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

OCNA, STATIUNE CA IN VEST?

"Majoritatea turistilor vin pentru tratament, pentru aerosoli, pentru tratament cu namol, cu apa sarata, in functie de afectiunea pe care o are fiecare.", a declarat Claudiu Predescu, primarul din Ocna Sibiului.

Autoritatile orasului vad in lacurile sarate o mina de aur! Vor alei pietruite, plaja cu umbrare, un loc de joaca modern si chiar un aparat pentru pulverizarea apei sarate, care sa creeze aerosoli tot timpul zilei...

"Si baza de sport ne-o dorim reabilitata...", spune primarul, dar n-au insa banii necesari! Reabilitarea anuala a statiunii inseamna oricum o cheltuiala uriasa. Asa ca primaria si consiliul judetean au depus un proiect pentru fonduri europene, proiect ce se apropie de valoarea de 4 milioane de euro.

Un raspuns va sosi, cel mai probabil, dupa deschiderea sezonului. Litoralul Ardealului va fi gata sa-si primeasca turistii incepand cu jumatatea acestei luni.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si