”În data de 14.09.2020, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat Covid-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe data de 13.09.2020, secţia COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, marţi seară Prefectura Olt.

Unitatea a fost carantinată pentru 14 zile

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat ancheta epidemiologică, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71).

”În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari şi 1 asistent medical) şi 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt în lucru”, a mai transmis Prefectura Olt.

olt cazuri de coronavirus
Cazuri de coronavirus la un Centru de Îngrijre și Asistență.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Coronavirus la școală. O învăţătoare a fost confirmată cu Sars-Cov-2

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, marți 15 septembrie. Număr mare de decese în 24 de ore

Citeste si: Moțiunea de cenzură, repusă pe tapet. Ce spune Ludovic Orban despre riscul de a cădea Guvernul

Direcţia de Sănătate Publică Olt a stabilit carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a

Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

Citeste si: Meme Stoica are coronavirus! Focar de COVID-19 la FCSB, după ce mai mulți membri din staff, dar și un fotbalist au fost depistați pozitivi!

De asemenea, s-a decis restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ).

Spaţiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si