Close sidebar
Close sidebar

OMS: 99% din populația lumii respiră un aer poluat

Poluarea reprezintă una dintre cele mai grave probleme ale lumii. Aproape toată populaţia globului (99%) respiră un aer poluat şi nesănătos, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Laura Macovei,

OMS: 99% din populația lumii respiră un aer poluat

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

OMS face apel la reducerea utilizării combustibililor fosili, informează AFP.

Aceste concluzii sunt rezultatul unei combinaţii de imagini satelitare din întreaga lume şi date colectate în mii de oraşe, a explicat pentru media doctor Sophie Gumy, de la Departamentul pentru mediu, schimbări climatice şi sănătate al OMS.

Citeste si: Ursula von der Leyen, anunț după atrocitățile de la Bucha

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

OMS indică într-un raport că un număr record de peste 6.000 de zone urbane din 117 ţări monitorizează în prezent calitatea aerului. Aceasta reprezintă „aproximativ 80% din populaţia urbană mondială de astăzi”, a spus Gumy.

Respirăm niveluri periculoase de particule fine şi dioxid de azot 

După supravieţuirea unei pandemii, este inacceptabil să se înregistreze în continuare şapte milioane de decese care pot fi prevenite şi pierderea evitabilă a nenumăraţi ani de sănătate bună ca urmare a poluării aerului”,

a declarat doctor Maria Neira, directoare a Departamentului pentru mediu, schimbări climatice şi sănătate al OMS.

Prea multe investiţii sunt în continuare consacrate unui mediu poluat, mai degrabă decât în aer curat şi sănătos ”, a notat ea.

Citeste si: Care sunt țările „prietene” cu care Rusia va relua legăturile aeriene

Majoritatea măsurătorilor menţionate în raport au fost efectuate între anii 2010 şi 2019, adică înainte de pandemia de COVID-19 care a avut impact asupra transporturilor şi a numeroase sectoare economice şi industriale poluante.

Pentru OMS, constatările raportului evidenţiază importanţa reducerii utilizării combustibililor fosili şi a adoptării altor măsuri concrete pentru reducerea nivelurilor de poluare a aerului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI