Close sidebar
Close sidebar

Care este ora ideală pentru culcare?! Un medic celebru spune tot ce trebuie să știi: „Atunci este cel mai bun somn pentru organism!”

Majoritatea oamenilor au probleme cu somnul, iar orele de somn nu corespund adesea cu programul încărcat pe care îl avem. Prof. dr. Vlad Ciurea explică care sunt orele ideale pentru un somn odihnitor.

Georgiana Balaban,

Prof. Dr. Vlad Ciurea spune care este ora ideală pentru somn.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea a declarat care sunt orele la care ar trebui să ne punem să dormim. Specialistul a explicat de ce este atât de important să avem un program de odihnă sănătos și motivul pentru care trebuie să inducem organismului o stare de relaxare înainte de a adormi.

Citește si: Dieta cu lămâie. Principii, beneficii, cât poți să slăbești într-o săptămână

„Toți am văzut cum e la țară. Oamenii se culcă odată cu găinile și se scoală cu cântatul cocoșilor. De unde asta? Din moși-strămoși este așa. Eu fac tot posibilul ca, la 9 jumătate să sting toate luminile, să citesc, să nu mai răspund la telefon și să nu mă mai uit la televizor.

Mă scol la 5 și jumătate", a declarat Vlad Ciurea.

Care este ora maximă pentru culcare?!

Medicul a vorbit și despre ora maximă pentru culcare. Prof. dr. Vlad Ciurea a transmis că tot ora 21:30 este ideală.

Citește si: 5 mituri despre somn, demontate de specialiști

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Tot 9 și jumătate seara, pentru că, dovedit, cel mai bun somn pentru organism este între orele 22 și 24. Somnul are 5 cicluri și cel mai odihnitor este în prima parte a somnului.”, spune specialistul.

Citește si: Hotelul de „zero stele” din lume. Află cât costă o noapte într-un astfel de loc

Prof. dr. Vlad Ciurea a încheiat: „Seara, este bine să stai liniștit și să repeți în minte ce ai făcut în timpul zilei și ce vei face mâine.

Dacă-i pui creierului una-două idei să le rezolve, până a doua zi dimineață sunt rezolvate. De ce? Nu pot să explic”, pentru TrinitasTv, citat de radiodcnews.ro.

Citește si: Theo Rose se confruntă cu probleme de sănătate! Artista este pe punctul de a claca: „Nu pot să dorm”

Citește si: Horoscop 5 iulie 2022. Află ce zodie are remuşcări în privința trecutului!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI