Close sidebar
Close sidebar

Orasul din Romania cu somaj aproape 0. Sebesul poate deveni un model economic pentru orasele de la noi din tara

Poate parea greu de crezut ca intr-o Romanie care se zbate in saracie in mare parte exista si un oras unde rata somajului este aproape de 0.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Orasul este Sebesul, un orasel din inima Transilvaniei cu putin peste 30.000 de locuitori, dar care poate deveni model economic pentru marile orase ale tarii.  

Companii importante din mai toate domeniile au investit in fabrici sute de milioane de euro si asta a atras dupa sine infrastructura bine pusa la punct si o gramada de locuri de munca.

Cel mai mare investitor din zona este concernul german Daimler care a deschis aici o fabrica de componente pentru automobilele Mercedes Benz si unde lucreaza peste 1.000 de oameni platiti cu un salariu mediu de 1.700 de lei, mult peste media din judetul Alba.

Pe langa piese de autoturisme, la Sebes exista fabrici din domeniul alimentar, Romaqua Borsesc sau Alpin 57 lux. Pe langa astea exista si o industrie importanta de prelucrare a lemnului.

In Sebes, rata somajului este de doar 2% in conditiile in care doar o treime dintre angajati proivin din localitatile din imprejurimi, noteaza cei de la Digi 24.



Investitiile aici depasesc un miliard de euro si aceste companii au o contributie importanta la bugetul local, 63% din bugetul Sebesului, aproape 12 milioane de euro pe an, este asigurat de aceste firme.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI