Close sidebar
Close sidebar

Orașul în care mai mult de jumătate din populație are anticorpi COVID-19

Teste seriologice efectuate la Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe din nordul Italiei de epidemia covid-19, au relevat prezenţa unor anticorpi împotriva anticoronavirusului în sânge la peste jumătate din eşantionul locuitorilor testaţi, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aproximativ 57% dintre cei 9.965 de locuitori testaţi prezentau anticorpi, care arată că s-au aflat în contact cu noul coronavirus SARS-Cov-2, au precizat luni autorităţile.

Citeste si: Germania- Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19

Bergamo are un pic peste 120.000 de locuitori, iar autorităţile sanitare din oraş apreciază că acest eşantion este suficient de larg cât să reprezinte un indicator fiabil al numărului de locuitori ai oraşului aflaţi în contact cu virusul.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Oraşul este unul dintre cele mai afectate de epidemie, care a apărut în Italia la sfârşitul lui februarie.

Citeste si: Avertismentul OMS. Pandemia nu a trecut. Record de noi cazuri în întreaga lume

Un studiu al Institutului Naţional italian de Statistică (Istat) arăta, la începutul lui mai, că bilanţul morţilor înregistrat în martie la Bergamo a fost cu 568% mai mare decât media perioadei 2015-2019.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI