Ludovic Orban a explicat că firma care a câştigat licitaţia avea obligaţia ca în cinci zile să depună scrisoare de garanţie şi apoi să înceapă derulare contractului, dar nu a făcut acest lucru, iar în acest caz, dacă nu va aduce măştile, contractul va fi reziliat.

Premierul a precizat că se va trece la firma clasată pe locul al doilea la licitația respectivă ca să livreze măştile, conform News.ro.

Citeste si: VIDEO – Spre rai, doar cu taxă

Explicațiile premierului Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost întrebat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Gorj ce s-a întâmplat cu licitaţia privind achiziţionarea de măşti de protecţie pentru categoriile vulnerabile.

"Această licitaţie arată vulnerabilităţile în materie de derulare a achizitiilor publice. Licitaţia s-a derulat, a fost selectat câştigătorul, la cel mai mic preţ. Câştigătorul s-a angajat să livreze în termenul de şapte zile, care a fost prevăzut în licitaţie. După ce a fost declarat câştigătorul a fost contestată licitaţia. A fost contestată atât la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi în instanţă. Au depus contestaţii trei firme. Sigur că au fost respinse contestaţiile. După ce s-a semnat contractul cadru cu toţi participanţii la licitaţie, s-a trecut la semnarea contractului subsecvent cu câştigătorul licitaţiei",a răspuns premierul, referindu-se la SC NAGUMA MEDICAL SUPPLY SRL, firma câştigătoare a licitaţiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Protest uriaș în Belarus împotriva lui Lukaşenko- VIDEO

Cum vede Tăriceanu amenințarea lui Orban

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Guvernul nu reuşeşte să asigure măştile necesare pentru toţi copiii şi profesorii înaintea începerii anului şcolar şi nici pentru persoanele din categorii defavorizate pentru că „nu reuşeşte să îşi ia comisionul pentru achiziţia măştilor de protecţie”.

Liderul ALDE a adăugat că dacă membrii Cabinetului Orban sunt incapabilă să gestioneze această situaţie, atunci să se dea la o parte şi să vină un alt Executiv mai capabil.

Citeste si: Dacă vezi telefonul ascuns în această imagine, ai un IQ peste medie

„Cred că de trei luni se aşteaptă distribuţia măştilor pentru cei cu venituri mici, cei care sunt nevoiaşi. Să ştiţi că în Bucureşti, probabil şi în alte locuri din ţară, de exemplu eu stau în Sectorul 6 şi Primăria a asigurat măşti gratuite pentru cetăţeni. Eu cred că Guvernul nu reuşeşte să îşi ia comisionul pentru achiziţia măştilor de protecţie. Toate contractele PNL sunt asociate cu comisioanele de rigoare. Asta e ceea ce a ajuns azi PNL şi din cauza asta nu reuşesc să facă achiziţia de măşti, pentru că e ceva acolo care nu le convine.

Trebuie daţi bani autorităţilor locale să achiziţioneze şi să distribuie măşti. Guvernul nu este capabil”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara la România Tv.

Citeste si: Tragedie fără precedent. 13 tineri au murit pentru că nu au respectat carantina

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si: Un nou masacru în Columbia: 17 oameni, împușcați pe loc de traficanții de droguri

El a adăugat că administraţiile locale şi primarii ştiu să folosească fonduri europene, participă şi la achiziţii publice, de aceea edilii din ţară ar trebui implicaţi în aceste licitaţii şi achiziţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si