Close sidebar
Close sidebar

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie: „Trageţi cu tunul în Catedrală, să terminaţi odată cu ea!”

S-a aflat despre ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie, care a dorit să pună la pământ Catedrala din Timişoara.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Se ştie despre ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie, pe 17 decembrie 1989, când se declanşaseră ostilităţile la Timişoara. “În timp ce Nicolae Ceauşescu a plecat în Iran, Elena Ceauşescu, rămasă la Bucureşti, a fost informată de Ion Coman de acest nou protest. S-au reluat confruntările în Timişoara Conform stenogramelor de la Procesul Timişoara, Elena Ceauşescu a făcut o criză de nervi şi a ordonat: „Trageţi cu tunul în Catedrală, să terminaţi odată cu ea!”, a dezvăluit Adevărul.

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie:" Armata a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă"

“Iar luptele s-au reluat. Sorin Lea, unul dintre tinerii care fluturau un steag cu stema decupată a fost împuşcat mortal. În urma rafalei trase de forţele de represiune, au mai murit încă doi tineri, alţi patru au fost răniţi.

Demonstranţii s-au împrăştiat, dar s-au reunit în zona Operei, unde Armata a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă. La Timişoara soseşte şi Ilie Ceauşescu, care le-a cerut generalilor Victor Atanasie Stănculescu şi Ion Coman să înăbuşe cât mai rapid rebeliunea.”, s-a mai relatat despre tragicele evenimente.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie: "C adavrele celor ucişi urmau să fie transportate la Bucureşti"

S-a dezvăluit ordinul halucinant dat de Elena Ceauşescu la Revoluţie.

“Luptele au fost mai puţin sângeroase decât în 17. S-au înregistrat 8 morţi şi 23 de răniţi. În jurul orei 23, la sediul Miliţiei a sosit o autoizotermă de la Comtim. Avea să fie trimisă la Spitalul Judeţean pentru a pune în aplicare „Operaţiuna Trandafirul”, prin care cadavrele celor ucişi urmau să fie transportate la Bucureşti, la Crematoriul Cenuşa”, s-a mai scris despre Revoluţia de la Timişoara.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI