Orezul din plastic, nociv pentru sănătate

Tot mai des auzim de mâncarea nesănătoasă, importată din China, care este fabricată din plastic sau din alte materiale sintetice. O privire aruncată în grabă asupra produsului nu este suficientă pentru a face diferenţa, pentru că acestea sunt aduse la forma şi culoarea celor naturale, ceea ce le face şi mai greu de identificat.

Citeste si: Noul coronavirus are peste 30 de simptome. Cel mai bizar semn dintre toate este...

Cele mai des falsificate sunt creveții, ciocolata și orezulpotrivit postului Antena Satelor. Dintre aceste alimente "false", cel mai periculos este orezul de plastic, care nu numai că nu este sănătos, dar este toxic de-a dreptul. Acest orez este făcut din cartofi, cartofi dulci, rășină sintetică sau plastic. Mix-ul acestor ingrediente formează grăunțe asemănătoare cu cele de orez.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi pepene roşu dacă suferiţi de aceste boli!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Orez din plastic.  China este cel mai mare producător de orez din lume: peste 200 milioane de tone anual. O mare parte din această cantitate este vândută magazinelor din toată lumea. Pe lângă faptul că orezul este crescut cu chimicale şi pesticide, un reportaj realizat de “The Korea Times” afirmă că orezul produs în China este artificial şi fabricat din plastic.

Citeste si: Salariu net de 7.500 lei pe lună, în domeniul cel mai bine plătit din economie

Consumul unei porții de astfel de orez este echivalentă cu consumul unei pungi de plastic, de aceea, înainte de a-l consuma, este imperios necesar să verificaţi calitatea acestuia.

Metode de verificare a calității orezului

Iată câteva metode de verificare a calităţii orezului, care vă vor feri de situaţia de a consuma orez din plastic:

1. Testul în piuliță

Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.

Citeste si: A murit "Episcopul săracilor" din Brazilia

2. Testul cu foc

Aprindeți orezul cu un chibrit. Orezul fals se va aprinde îndată și va mirosi a plastic ars.

3. Testul cu apă

Adăugați o lingură de orez într-un vas cu apă rece și amestecați foarte bine. Dacă orezul se va așeza la fund peste puțin timp, atunci orezul este natural. Dacă boabele de orez vor pluti deasupra apei, atunci trebuie să ştiţti că aţi cumpărat orez din plastic.

4. Testul "ciupercii"

În cazul în care doriți să aflați dacă orezul deja preparat este sigur, puneți puțin orez într-un vas închis ermetic și la loc cald. Peste câteva zile pe orezul natural va apărea mucegai, iar orezul fals va fi ca în prima zi.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Donatorii de plasmă ar putea primi 1.000 de euro în București

De asemenea, nu mâncați orezul pe care l-ați gătit dacă pe suprafața oalei găsiți un strat subțire de substanță vâscoasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si