Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
Ouă umplute cu ficăței de pasăre. Vă propunem astăzi o rețetă simplă și delicioasă pentru masa de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas!
Într-o oală cu apă şi un praf de sare, se pun la fiert opt ouă, care, după zece minute, se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se curăţă de coajă. Ouăle fierte se taie în două, iar gălbenuşurile se pun într-un castron. Se pasează cu o furculiţă şi se freacă cu untul şi un gălbenuş crud.
Ouă umplute. Se adaugă ficăţeii fierţi şi măslinele verzi tăiate cubuleţe. După gust, se adaugă sare, piper, muştar şi pătrunjel verde tocat mărunt. Se umple albuşurile cu această compoziţie şi se ornează cu măsline.
Consumul de ouă îmbunătățește vederea: oul conține luteină și zeaxantină – două proteine care ajută în menținerea sănătății ochiului și în prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ouă umplute. Totodată, oul previne bolile de inimă și ateroscleroza deoarece este bogat în colesterol bun, oul asigură o parte din grăsimile bune necesare menținerii sănătății inimii și a vaselor. Alături de alimentele bogate în acizi grași omega (ca peștele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completează necesarul lipidic și intervine în prevenția hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.
Ouă umplute. Consumul de ouă ajută și la creșterea nivelului imunitar precum și la sănătatea osoasă deoarece conține vitamina D , care se absorabe ușor în organismul nostru și poate fi utilizată de sistemul endocrin, osos și nu numai. Nu în ultimul rând, oul, este foarte important pentru creier.
Prin proteinele de bună calitate oul este util în procesele de memorare, previne dementele prin vitamineleșsi substantele conținute, contribuie la un aport adecvat de nutrienți pentru celulele creierului și totodată, previne accidentele vasculare cerebrale prin conținutul ridicat de colesterol bun și prin prevenirea aterosclerozei.