Ouă umplute. Vedeta meselor de sărbători. Trei rețete
Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de a petrece cât mai mult timp alături de familie. Oamenii organziează mese festive și își dăruiesc cadouri la sfârșit de an. Ouăle umplute sunt nelipsite de la masa de Crăciun. Va prezentăm o serie de reţete delicioase de ouă umplute specială pentru masa de sărbători.
Avem nevoie de: 6 ouă fierte; 1/4 ceașcă de maioneză; 2 lingurițe de ceapă tocată mărunt; boia de ardei dulce sau iute, după preferințe; feliuțe subțiri de ridichii sau de măsline pentru decor; sare.
Începe prepararea, într-un bol, amestecăm cu o furculiță cele șase gălbenușuri fierte cu maioneză. După ce se obține o pastă, adăugăm și puțină sare. Continuăm să amestecăm și adăugăm pe parcurs ceapa tocată mărunt, apoi amestecăm și iar amestecăm. Cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pasta obținută. Presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.
Cum se prepară ouăle umplute pentru masa de Crăciun - Amestecăm, într-un bol, gălbenușurile fierte alături de ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Apoi, umplem jumătățile de ouă cu această compoziție. Introducem ouăle la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. Pot fi servite pe frunze de salată. Vor da culoare mesei fetive de Crăciun.
Ingrediente necesare: 12 ouă; 100 g unt; o legătură de pătrunjel proaspăt; 4 căței de usturoi; 3-4 linguri de smântână; sare și piper.
Mod de preparare pentru reţeţa de ouă umplute cu unt- Tocăm usturoiul și îl amestecăm cu pătrunjelul și cu gălbenușurile.
Apoi, adăugăm smântâna, sarea și piperul. Pasul următor este să umplem jumătățile de ou fiert cu pasta obținută. Topim untul și îl turnăm peste jumătățile de ou umplute. La sfârșit, se așază ouăle umplute într-un vas și îl introducem în cuptorul preîncălzit. Timp de 10 minute lăsăm ouăle acolo, la foc mediu.