Close sidebar
Close sidebar

Până când sunt valabile cardurile de energie pentru facturile din această iarnă. "O veste bună pentru cei 2 milioane de beneficiari"

Cardurile de energie, cu ajutorul cărora românii vulberabili își pot plăti o parte din facturile de energie din această iarnă, urmau să expire la data de 27 decembrie 2023. Ministrul Investițiilor și Proiectelor europene a adus o veste bună.

Sorin Negru,

Cardurile de energie, valabile și 2024

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor europene, a anunțat că valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024.

"O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe", a scris ministrul Câciu pe Facebook.

Citește și: Cardurile de energie expiră în scurt timp. Greșeala care-i poate lăsa pe români fără banii de la stat

Oficialul guvernamental a explicat că, în urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, s-a obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

"În aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal", a adăugat ministrul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Inițial, beneficiarii cardurilor de energie au fost avertizați să plătească facturile până la data de 27 decembrie, acestea urmând să expire după 1 ianuarie 2024.

Cum pot fi folosite cardurile de energie

Românii care au dovedit că sunt eligibili pentru acest program "Sprijin pentru persoanele vulnerabile" au primit noile carduri de energie în perioada 1–30 septembrie, pentru a putea utiliza tranșa a II‑a.

Ajutorul plătit din bani europeni are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul s-a acordat în două tranșe, a câte 700 lei fiecare.

Citește și: Cât îi costă căldura pe bucureșteni la iarnă? Nicușor Dan: ”Preţul gigacaloriei rămâne plafonat”

Serviciile și produsele care s-au putut plăti sunt: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Cum pot fi folosite cardurile de energie

Plata altor produse sau servicii decât cele pentru care este destinat cardul se pedepsește cu amendă contravențională între 4.500–6.000 lei.

Pe lista beneficiarilor de carduri de energie se află pensionarii cu pensii mai mici de 2.000 lei, persoanele cu handicap, familiile cu alocaíe de susținere și persoanele cu ajutor social. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI