Close sidebar
Close sidebar

Panică în Târgu Mureș după ce localnicii au primit mesaje RO-ALERT cu privire la o simulare a unei explozii

Mai mulți locuitori din Târgu Mureș și din împrejurimi au sunat la 112, luni, după primirea mai multor mesaje RO-ALERT.

Diana Puiu,

Panică în Târgu Mureș după ce localnicii au primit mesaje RO-ALERT cu privire la o simulare a unei explozii

[Sursa foto: stiripesurse.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mesajele primite de localnici vizau niște simulări ale unor exerciții cu privire la o potențială explozie urmată de o scurgere de gaze periculoase.

"Au fost în jur de 10-15 persoane care au sunat, neînţelegând mesajul RO-ALERT şi au crezut că e chiar o situaţie reală.

Citeste si: Alertă cu bombă la o unitate de învăţământ din București

Operatorii i-au liniştit, le-au explicat că, de fapt, e un exerciţiu şi sper că au înţeles. Ne cerem scuze târgumureşenilor şi mureşenilor, în general, pentru disconfortul creat, dar totodată trebuie să înţeleagă şi dânşii că acest exerciţiu îl facem pentru noi toţi, pe de o parte pentru pregătirea personalului propriu de intervenţie, pe de altă parte, pregătirea autorităţilor, integrabilitatea tuturor instituţiilor care intervin într-o situaţie de o asemenea amploare şi, bineînţeles, pregătirea populaţiei.

Citeste si: Panică la intrare în Orășelul Copiilor din Capitală. Echipele de pirotehniști au intervenit

Genul de mesaj primit de către dânşii este exact tipul de mesaj care la un moment dat ar putea să vină şi să transmită nişte măsuri care trebuie respectate", declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, general de brigadă Călin Handrea.

Alertă cu bombă la o unitate de învățământ din Capitală

Autorităţile au intervenit, azi, după ce o persoană a anunţat că ar exista un dispozitiv exploziv la o unitate de învăţământ din Sectorul 2. Unitatea a fost imediat evacuată, traficul în zonă restricţionat.

Citeste si: Explozie puternică într-o locuință din județul Iași. O femeie a murit şi un bărbat a suferit arsuri grave

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Astăzi, în jurul orei 13. 30, o persoană a apelat numărul direct al unei secţii de poliţie şi a comunicat faptul ca la o unitate de învăţământ din sectorul 2 s-ar afla un  dispozitiv exploziv 

, a transmis, Poliţia Capitalei.

Citeste si: Panică la intrare în Orășelul Copiilor din Capitală. Echipele de pirotehniști au intervenit

Sursa citată a precizat că au fost dispuse, de urgenţă, măsuri de evacuare a elevilor şi personalului şi restricţionarea traficului în perimetrul adiacent fiind declanşate verificări de către specialiştii pirotehnicieni.

În ultimele zile, mai multe astfel de apeluri au fost făcute, de fiecare dată fiind vorba despre alarme false.

 

 

 

 

 

 

 

luni, 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI