Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc, foarte îngrijorat de un conflict ”la scară mai mare” între Statele Unite şi Iran

Papa Francisc şi-a exprimat joi îngrijorarea faţă de riscul unui ”conflict la scară mai mare”, în contextul amplificării tensiunilor între Iran şi Statele Unite, şi a reclamat un angajament mai puternic al comunităţii internaţionale în favoarea păcii în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Semnele dinspre Orientul Mijlociu sunt ”deosebit de îngrijorătoare”, şi-a exprimat îngrijorarea Papa în faţa ambasadorilor la Sfntul Scaun, reuniţi la Vatican cu ocazia ceremoniei tradiţionale a urărilor.

”În urma creşterii tensiunilor între Iran şi Statele Unite, ei riscă să pună la grea încercare procesul de reconstrucţie a Irakului şi să creeze totdată bazele unui conflict la scară mai mare, ceea ce noi vrem cu toţii să împiedicăm”, a adăugat el.

Citeste si: Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun

În faţa diplomaţilor din întreaga lume, el şi-a exprimat dorinţa unui ”angajament mai asiduu şi mai eficient din partea comunităţii internaţionale” în favoarea păcii în regiune.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

”Mă refer mai ales la şapa tăcerii care riscă să acopere războiul ce a devastat Siria în acest deceniu”, a declarat pontiful argentinian, care a împlinit vârsta de 83 de ani în decembrie.

El şi-a exprimat ”recunoştinţa faţă de Iordania şi Liban pentru că au primit şi luat în grijă, cu multe sacrificii, mii de refugiaţi sirieni”, dar şi-a exprimat îngrijorarea faţă de riscul tensiunilor şi instabilităţii în aceste ţări.

Citeste si: Papa Francisc a lovit mâna unei femei care a încercat să-l tragă spre ea în timp ce Suveranul Pontif se afla în Piaţa Sf. Petru în Ajunul Anului Nou- VIDEO

Papa a evocat, de asemenea, Yemenul, ”care trăieşte una dintre cele mai grave crize umanitare din istoria recentă, într-o atmosferă de indiferenţă generală” şi războiul din Libia, ”agravat de atacuri ale unor grupări extremiste şi de o creştere a violenţelor în ultimele zile”.

El a lansat, în final, un apel adresat Europei ”să nu piardă simţul solidarităţii care, de secole, a caracterizat-o, chiar şi în cele mai dificile momente din istoria sa”.

”Incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris a arătat cât de gragil şi uşor este de distrus chiar şi ceea ce pare solid”, apreciază Francisc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI