Close sidebar
Close sidebar

Papa în România 2019. Omul care aduce bucurie

„Sa daruim o paine celui flamand si sa-i ascultam pe copii, pe saraci, pe toti cei carora le e frica de viitor”. Cu astfel de mesaje cat se poate de umane, rostite pe un ton bland, Papa Francisc a cucerit o lume. La fel precum un star. Un intreg glob apreciaza simplitatea si sinceritatea Suveranului Pontif care, mai presus de orice statut, stie sa fie om.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Papa în România 2019. E om mai presus de a fi papa. Asta l-a transformat rapid intr-un adevarat star in lumea intreaga. Fiecare aparitie publica a Papei Francisc provoaca explozie de bucurie.

Peste tot in lume- credinciosii il intampina cu bratele deschise si sufletul larg. E carismatic, e jovial si fiecare tanjeste dupa binecuvantarea lui ca dupa o gura de aer.

Cei mai fascinati sunt copiii pe care ii atinge cu blandete si cu o dragoste nemarginita in privire. Parca e un vindecator de inimi, gata sa stearga orice urma de necaz, spun toti cei care i-au ascultat povetele si sfaturile de bunic povestitor.

Citeste si: Papa în România 2019. Drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc! Suveranul Pontif şi-a pierdut un plămân în adolescenţă!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Au existat si momente cand si-a iesit din fire.

Cineva l-a strans atat de tare in brate ca era cat pe ce sa cada peste un copil in scaun cu rotile. „Nu fi egoist”, i-a spus Suveranul Pontif pe un ton mai ridicat.

Papa în România 2019. Originar din Argentina, este primul papa neeuropean, dar care in sase ani de cand a fost pontificat a reusit sa devina o personalitate la fel de populara precum orice vedeta internationala.

Gesturile sale- fie ele marunte- au impresionat un glob intreg.

Citeste si: Papa în România 2019. Restricțiile de trafic din București

In varsta de 82 de ani, Papa Francisc isi cara singur servieta si cand se opreste de fiecare data brusc din drumul lui atunci cand simte ca cineva are nevoie de binecuvantarea lui: un batran, un copil bolnav.

E milostiv cu detinutii. Fara sa se prefaca. Nu o data le-a spalat si le-a sarutat picioarele in timpul unor ritualuri impresionante.

Sa daruim o paine celui flamand e un act de justitie, spune Suveranul Pontif.

La Vatican, mananca alaturi de oamenii strazii sau le ofera adapost. Se perinda prin spitale sa aline macar sufleteste suferinta provocata de boala si nu lipseste din tarile sarace ale lumii- unde are mereu o vorba linistitoare pentru fiecare. In discursurile sale- tot timpul sunt amintitii batranii si cei neajutorati- dar face apel si la pace. Si vorbeste pe limbile tuturor.

Papa în România 2019. Insa nu uita sa atinga si teme tabu pentru societate, cum ar fi donarea de organe, prostitutia sau homosexualitatea. Sta de vorba si cu vloggerii- pe retelele de socializare. Stie sa se faca placut de orice clasa sociala si nu face niciodata diferenta intre saraci si bogati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI