De fix un an de zile, părintele Constantin Diaconașu are grijă de bolnavii COVID-19. Omul bisericii se echipează corespunzător și este mereu prezent lângă persoanele bolnave care-i cer ajutorul. El îngrijește spiritual persoanele spitalizate.

Citeste si: VIDEO- Preoții ne explică cum se măsoară credința în fapte și diferența dintre creștini

În România, abia acum ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a dat un ordin potrivit căruia preoții și rudele pacienților aflați în stare gravă pot intra la ATI.

În Suceava această regula funcționa de mult. Reprezentanții unității medicale și-au făcut propriile reguli, fără a le încălca pe cele impuse de oficialii de la București. Încă de anul trecut, un preot merge și consiliează bolnavii de coronavirus.

Constantin Diaconașu- sprijin pentru bolnavii Sars-Cov-2

Preotul Constantin Diaconașu este aproape de toți pacienții care îi solicită ajutorul. El este angajat al unității medicale ce are o biserică în curte. Când este chemat de rudele pacienților sau chiar de bolnavi el nu refuză să meargă. Se echipează corespunzător și merge în salonul acestora. Părintele a mărturisit că dacă se va infecta și el, atunci se va interna pentru a se trata. Omul bisericii a adăugat că nu poate refuza niciun bolnav de teama că s-ar putea infecta.

Citeste si: VIDEO- Postul fără spovedanie nu este complet, atrag atenția preoții

Părintele Constantin Diaconașu care vindecă pacienții covid
Părintele Constantin Diaconașu care vindecă pacienții covid.[Sursa foto: spynews]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

„Aveam trei măști, mă gândeam că n-o să pot să respir, dar n-am avut nici o problemă. Dacă te sună seara un bolnav care e internat la Ortopedie sau la Interne și nu este în stare foarte gravă, poți să-i mai spui că mergi la el mâine dimineață, dar la bolnavii de Covid m-am dus prompt, imediat, de fiecare dată când am fost solicitat. Când a fost nevoie, am mers și în ATI, fie că a fost zi, fie că a fost la miezul nopții. Mă echipez rapid și am plecat. Îmi fac doar datoria. Dacă moare cineva care m-a chemat și nu m-am dus, cum mai pot eu să dorm?”, a declarat preotul Constantin Diaconașu, informează monitorulsv.ro.

Citeste si: Acatistul Bunei Vestiri a Maicii Domnului. De ce se citește de 12 ori într-o zi

Omul bisericii afirmă că în funcție de secție pe care este rugat să meagră, îmbracă diferite costume de protecție. Constantin Diaconașu își ia după el și diferite obiecte bisericești. În acest mod a mărturisit că nu răspândește virusul de la un om la altul.

„Dacă îmbrac halatul lung „170”, reverenda rămâne pe mine. Pun trei rânduri de ciupici, trei măști, trei perechi de mănuși și trei capeline. Când secția nu este de halat „170”, iau combinezon. Cu combinezon nu mai pot să îmbrac și reverenda. Patru genți port în mașină – geantă Covid, geanta non-Covid pentru cronici, pentru maternitate și pentru ceilalți bolnavi.

Au fost zile în care am mers și de șapte, opt ori la bolnavi. Acum vin de la Infecțioase, de la o doamnă”, a mai explicat omul bisericii.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Managerul spitalului din Suceava a transmis că Diaconașu Constantin are dreptul, ca orice alt angajat, bineînțeles echipat corespunzător și respectând toate regulile impuse, să intre pe toate secțiile spitalului. În acest fel el îi vindecă sufltește pe toți cei care se luptă cu virusul COVID-19 sau orice altă boală.

Citeste si: Istoria Bisericii Sf. Gheorghe Progresul, spusa de o firma de servicii funerare din sectorul 4

„Părintele a mers la bolnavi întotdeauna când a fost nevoie, când au fost solicitări din partea familiei pentru cei in stadiul terminal, plus la sărbătorile cu Ajun, adică la Crăciun și Bobotează. Este un lucru normal. Din iunie 2020 am oficializat cu o dispoziție scrisă această situație”, a declarat managerul Spitalului de Urgență Suceava, doctorul Alexandru Calancea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si