Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Unul dintre cei mai iubiți preoți din România, infectat cu noul coronavirus: "Dumnezeu nu ne părăsește, dar să nu fim indolenți"

"Dumnezeu nu ne părăsește, dar să nu fim indolenți", ne transmite unul dintre cei mai iubiți preoți, care se luptă zilele acestea, cu vrăjmașul de temut al vremurilor. Părintele Vasile Ioana a mărturisi, într-o postare pe rețelele de socializare, că are Covid și îi îndeamnă pe semenii care trec prin boală să apeleze nu doar la tratamentul duhovnicesc, ci și la medic. Culmea, însă, doar unul din 8 credincioși pe care i-am întâlnit la pelerinajul de la Iași ar urma sfatul duhovnicului.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Eu nu am încredere decât în Măiculița Domnului și Domnul nostru Iisus Hristos, în rest, având în vedere că merg în pelerinaje și n-am pățit nimic..cred că am mers în 10-12 anul ăsta, mulțumesc Tatălui Ceresc și Cuvioase Parascheva.”

Părintele Vasile Ioana, infectat cu noul coronavirus

Îndemnul la precauție nu vine însă de la oricine, ci de la un preot mult iubit de credincioși, ale cărui povețe sunt ascultate pe Facebook și pe Youtube de sute de mii de români. Cu inima deschisă, părintele Vasile Ioana a anunțat, de curând, că nu va ține slujbe o perioadă:  

„Reverenda am pus-o deoparte, sunt în trening pentru că sunt bolnav, am covid ca mulți ani români și vreau să vă trimit un mesaj de speranță și de încredere. Puteți să treceți prin această boală fără să ajungeți la spital.(...) În casa voastră ar trebui să existe deja teste și tratamentul chiar dacă nu aveți boala”, le-a spus părintele Vasile Ioana urmăritorilor săi.

Citeste si: Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Ce sărbătoare religioasă este marți?

Pelerinii adunați la moaștele Sfintei Parascheva, în continuare sceptici 

Deși clar, mesajul părintelui, are un altfel de ecou printre pelerinii adunați la moaștele Sfintei Parascheva. Un scurt experiment, realizat la coada spre raclă, ne arată că puțini dintre cei călăuziți chipurile de credință ar urma povețele unui duhovnic, în caz de boală:

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

„Om cu zile nu moare, indiferent ce e, când i s-a tăiat ața a plecat.

„Eu mă las în grija lui Dumnezeu și Măicuței Domnului.”

Scepticismul are rădăcini adânci pe care părintele Vasile Ioana încearcă să le stârpească prin bunătate și tact. Pe ton blând, le cere credincioșilor să nu dea tratamentul medicilor pe cel duhovnicesc pentru că luate împreună au puterea să ne scape de Covid.

Citeste si: Unde sunt moastele Sfintei Parascheva. Aduna zeci de mii de pelerini in fiecare an

„Am speranță că Dumnezeu nu mă părăsește, Dumnezeu e cu mine, Dumnezeu ne ajută să trecem prin boală, dar nu trebuie să fim indolenți. Indolența și nepăsarea noastră a umplut spitalele.” , a spus părintele Vasile Ioana. 

Mai puțini credincioși prezenți la pelerinajul de Sf. Parascheva din acest an

Credința în Dumnezeu și știința par să fie însă ca apa și uleiul, în vreme de pandemie. O demonstrează și cifrele, în cele 3 zile de pelerinaj, aproximativ 35.000 pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Restul până la 200.000, câți se-adunau în alți anu, au stat acasă, probabil de teamă să nu se îmbolnăvească.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Racla cu moaște va fi ținută afară pentru închinare până pe 15 octombrie.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox OCTOMBRIE 2021. Cele mai importante sărbători ale lunii octombrie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI