Close sidebar
Close sidebar

Parlamentul European aproba raportul privind implementarea programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027

În urma votului din Parlamentul European, s-a aprobat un raport referitor la punerea în aplicare a Programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027, potrivit anunțului făcut de europarlamentarul Dan Motreanu.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Programul ambițios vizează un număr de până la 12 milioane de participanți și dispune de un buget consistent de 26,51 miliarde de euro.

Programul Erasmus+, activ din 1987, susține educația și formarea oferind tinerilor, în special studenților, elevilor și ucenicilor, oportunități variate de a studia, de a se forma și de a lucra în străinătate. Acesta include, de asemenea, opțiuni pentru cursanții adulți și personalul didactic.

26.000 de proiecte aprobate in 2022 in Programul Erasmus+

Doar în 2022, Programul Erasmus+ a înregistrat 26.000 de proiecte contractate și a sprijinit peste 73.000 de organizații, evidențiind impactul semnificativ al acestui program în domeniul educației.

Raportul votat a avut ca obiectiv analizarea și evaluarea execuției programului Erasmus+, rezultatul unor consultări intense cu diverse părți interesate.

Principalele concluzii și recomandări ale Parlamentului European includ:

- Granturile Erasmus nu acoperă integral costurile suplimentare ale studiilor în străinătate, motiv pentru care finanțarea pentru educație în cadrul bugetului UE ar trebui să crească.

Citeste si: Imagini apocaliptice! Uraganul Milton a făcut ravagii în Florida: S-au raportat 27 de tornade și a fost emis ordin de evacuare- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin care preferă să fie executat- antena3.ro

- Modificările acordului de grant ar trebui să fie o prioritate pentru a asigura că toți participanții primesc granturile înainte de începerea mobilității lor în cadrul programului Erasmus+.

- Obstacolul major în calea incluziunii este nivelul insuficient al granturilor, iar strategiile trebuie dezvoltate pentru a asigura accesul efectiv al grupurilor subreprezentate la oportunitățile Erasmus+.

- Recunoașterea integrală a creditelor a fost o problemă, iar Parlamentul solicită eforturi pentru o mai bună recunoaștere a creditelor obținute în perioadele de mobilitate.

- Se recomandă relaxarea cerințelor administrative la toate nivelurile și etapele, inclusiv în etapa de depunere a cererilor.

Europarlamentarul Dan Motreanu a publicat aceste concluzii pe pagina sa de Facebook, subliniind necesitatea unor îmbunătățiri semnificative în cadrul Programului Erasmus+.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI