Close sidebar
Close sidebar

"Pașaportul Covid", recomandat de OMS. Cum poți să călătorești în altă țară în 2021

Organizația Mondială a Sănătății ia în considerare emiterea unor posibile „certificate de vaccinare” pentru călătorii. Acestea vor fi emise la nivel electronic de fiecare țară care face parte din OMS și ar putea funcționa ca adevărate "pașapoarte de călătorie".

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Organizația Mondială a Sănătății analizează posibilitatea folosirii unor "certificate electronice de vaccinare", a spus joi un expert medical al OMS.

Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizarea tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare ”, a spus Siddhartha Sankar Datta  într-o conferință de presă.

Citeste si: BNR lansează luni o nouă monedă. Cum arată moneda cu valoare de 10 lei

Probleme pentru cei care nu se vaccinează

Secretarul de stat britanic însărcinat cu campania de vaccinare anti-Covid, Nadhim Zahawi, a declarat luni că pentru britanicii care nu se vor vaccina împotriva coronavirusului întoarcerea la viața normală nu va fi posibilă, transmite Reuters.

Întrebată de BBC dacă în Marea Britanie va fi implementat un ”pașaport de imunizare”, care să ateste că o persoană s-a vaccinat, Zahawi a spus că statutul va fi inclus într-o aplicație de telefon care va fi la dispoziția medicilor.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

”Dar cred de asemenea că vor exista restaurante, baruri, cinematografe și evenimente sportive care vor utiliza acest sistem”, a mai spus Nadhim Zahawi.

Ea a făcut totodată apel la giganții digitali – Google, Facebook, Twitter – să depună eforturi sporite pentru a contracara informațiile false despre vaccinare. La doar o zi distanță, Michael Gove, membru al guvernului și important lider conservator, a dezmințit însă că vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu pentru cei care vor să meargă în pub-uri, potrivit The Telegraph.

Ghiduri de călătorie post-Covid

Medicul Catherine Smalwood a spus de asemenea că OMS nu recomandă testele rapide pe aeroporturi, ci ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească.

Marea Britanie este prima țară care a autorizat vaccinul realizat de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech.

Guvernul de la Londra a cumpărat, într-o primă fază, 40 de milioane de doze din acest ser care, potrivit testelor clinice, are o eficacitate de 95%.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este cel care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Specialiștii în sănătate atrag atenția că, deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea COVID-19.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI