"Viitura este între Bujorul și Frâțănești și vine aproximativ cum a fost cealaltă", spune primarul comunei Foltești.

Institutul Național de Hidrologie a emis o nouă atenționare Cod Roșu de viituri valabilă până marți la prânz pe două râuri din județele Galați și Vaslui.

După zile crunte în care puhoaiele de apă au măturat mii de gospodării și au blocat drumuri, localnicii din Foltești se pregătesc de un nou coșmar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

O nouă viitură s-ar putea abate asupra lor în orice moment. "Apa o să crească foarte repede. Sper să reușim să ne mobilizăm ca să punem aici măcar cinci sute, șase sute de saci".

Pârâul Chineja care, de obicei, nu are o adâncime mai mare de 50 de cm s-a umflat și a ajuns să măsoare aproape patru metri.

După ce digul s-a rupt zeci de gospodării au fost inundate.

Disperați că prăpădul ar putea fi și mai mare, oamenii s-au unit și au început să construiască baraje din saci cu nisip.

Inundațiile istorice din Galați au lăsat în urmă un dezastru de nedescris. În doar câteva clipe, apa a înghițit oameni, animale, mașini și case.

Viitura a fost atât de puternică încât o linie ferată a fost de-a dreptul spulberată. În unele locuri calea ferată a rămas suspendată în aer, după ce s-a surpat terenul de sub ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si