Procurorii au perchezitionat si locuinta lui Ion Obloja unde au gasit sume mari de bani intr-un seif aflat in sufrageria acestuia.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2011, suspectul O. I. a iniţiat un grup infracţional, la care au aderat ulterior şi alte persoane, prin care s-a urmărit desfăşurarea unor activităţi infracţionale cu scopul de a eluda plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului şi a obţinerii unor venituri ilegale, sume de bani pe care le-a folosit în scop personal  fără drept", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

S-a reţinut că suspectul a constituit grupul înfracţional împreună cu tatăl, fratele  şi soţia sa, persoane care deţineau la acea dată şi calitatea de asociaţi şi/sau administratori în mai multe societăţi comerciale ce aveau ca obiect de activitate prestări servicii, se ma

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Membrii grupului infracţional au coordonat societăţile comerciale menţionate, în scopul realizării de venituri proprii, prin sustragerea de la plata impozitului pe venit/profit şi TVA, în cazul societăţilor situate pe cele 3 nivele. Mecanismele prin care s-au creat prejudiciile au fost diferite în funcţie de palierul pe care se găsea societatea. Prin aplicarea acestor mecanisme, membrii grupului au produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21 milioane lei.

"C u ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite diferite sume de bani – 44.000 euro, 10.120 USD, 5.480 lire sterline şi 2.000 franci elveţieni – care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", mai sustin procurorii DIICOT.

În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii  asupra mai multor bunuri mobile şi imobile. La sediul DIICOT-Structura centrală vor fi aduse în vederea audierii un număr de 5 persoane.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si