În județul Vâlcea este pericol de explozie. În cursul zilei de miercuri, locuitorii din Ocnele Mari au primit un mesaj Ro-Alert, după ce o conductă de gaz s-a fisurat. În acest caz, zeci de persoane au fost evacuate.

Fisura ar fi de la o conductă magistrală

Miercuri, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au fost solicitați astăzi să asigure măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Ocnele Mari.

Au intervenit la fața locului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.

De asemenea, forțele ISU Vâlcea au constatat faptul că sunt pierderi de gaze din conducta avariată, dar și că sunt două echipe de la Distrigaz care lucrează pentru remedierea avariei. Fisura ar fi de la o conductă magistrală.

Citește și: Dezastru în Vaslui! Două persoane au fost grav rănite în urma unei explozii puternice

Un mesaj Ro-Alert a fost emis în acest caz

În acest caz s-a emis un mesaj Ro-Alert pentru informarea populației din zonă. Mai mult decât atât, a fost anunțat Distrigaz.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Explozie puternică într-un bloc de locuințe, din Galați. Un bărbat a suferit arsuri pe toată suprafața corpului

De asemenea, pompierii militari au evacuat cinci persoane, dintre care una nedeplasabilă, din patru gospodării, aflate în perimetrul incidentului. Potrivit Mediafax, alte opt persoane s-au autoevacuat.

Explozie într-un bloc din Galați

Deflagrația s-a produs în garsoniera unui bloc de locuințe, aflată la etajul 2 al clădirii.

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a afectat toate celelalte apartamente de la etaj, precum și locuințele de la etajele superioare. Proprietarul garsonierei în care a avut loc explozia, un bărbat în vârsta de 57 de ani, a ajuns la spital, cu arsuri de gradul 1 pe toată suprafața corpului. 

"A explodat bucătăria de la apartamentul ăla de la etajul 2 de la blocul de acolo și de acolo a sărit pe toate mașinile", a declarat un martor.

Pagubele sunt considerabile. Explozia a distrus ușile și ferestrele tuturor locuințelor, iar suflul puternic a proiectat obiectele din casă, în exteriorul clădirii. Bucăți de lemn sau diferite obiecte din interior au fost aruncate pe mașinile parcate în fața blocului și au produs distrugeri importante.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si