Close sidebar
Close sidebar

Pericol seismic în Insititutul C. C Iliescu, cel mai mare spital de boli cardiovasculare din țară

Institul CC Iliescu din București ar avea mai mult de suferit în cazul unui seism puternic. Structura de rezistență prost turnată de la bun început a făcut ca structura să se șubrezească.

Diana Puiu,

Pericol seismic în Insititutul C. C Iliescu, cel mai mare spital de boli cardiovasculare din țară

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

''Inspectorul Pro'' a filmat în subsolurile spitalului împreună cu cei care au expertizat clădirea în 2015.
Aceasta a fost înadrată în clasa a doua de risc.
După spusele specialiștilor, unul dintre motive ar fi încărcătura cu aparatură modernă și grea.

Citește și: INFP a început să monteze echipamente de ultimă generație și stații seismologice pentru efectuarea de măsurători

”Deja se corodează foarte puternic, se scot așchii. Asta înseamnă că ar trebui luate măsuri de urgență, în scopul punerii în siguranță. Putem să săpam și să trecem dincolo de armatură. Uitați-vă cât de ușor a ruginit fierul ăsta!”, a spus Dan Stoica, inginer.

Citește și: VIDEO- Încă un cutremur a lovit Oltenia! Ce magnitudine a avut seismul

”Ar putea însemnă un colaps parțial.

În total ,circa 20 la sută, așa în plus la greutate ar fi putut să apară din toate aceste noi echipamente moderne față de sitiuația inițială.”, a mai spus acesta.

Încă un cutremur a lovit Oltenia! Ce magnitudine a avut seismul

Oltenia a fost din nou cutremurată, luni, în jurul orei 16:02. Țările în care s-a resimțit seismul de 4,9 sunt România și Serbia.

Un nou cutremur a afectat astăzi Oltenia. Seismul a avut loc în comuna Runcu, Gorj, la 20 de km de Tg Jiu și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter. Un nou cutremur a afectat astăzi Oltenia.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut

Seismul a avut loc în comuna Runcu, Gorj, la 20 de km de Tg Jiu și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter. 

Comuna Runcu din Gorj a avut parte de alt seism.

În jurul orei 16.02, comuna s-a cutremurat. Seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter, iar țările în care s-a resimțit sunt România și Serbia.

Citește și: Un nou cutremur a avut loc în Gorj. Ce magnitudine a avut seismul

„INCDFP a început să pună în funcţiune o serie de echipamente de ultimă generaţie pentru efectuarea de măsurători interdisciplinare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Printre instrumentele pregătite se numără drone cu Lidar, gravimetru absolut, senzori seismici wireless şi staţii seismologice temporare, care vor fi utilizate pentru explorarea unor zone de studiu diverse”,  a informat INCDFP într-un comunicat.

Citește și:  Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut

Specialiștii au precizat că dronele cu Lidar permit cercetătorilor să efectueze măsurători de înaltă precizie.
„Gravimetrele absolute sunt utilizate pentru a măsura variaţiile în  câmpul gravitaţional al Pământului, ceea ce poate oferi informaţii valoroase despre structura geologică şi dinamica planetei noastre. Senzorii seismici wireless şi staţiile seismologice temporare sunt utilizate pentru a monitoriza mişcările seismice şi pentru a înţelege mai bine procesele care duc la producerea cutremurelor şi alte evenimente geologice importante”, au explicat specialiştii. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI