Close sidebar
Close sidebar

Personalități din toate domeniile, invitați la tradiționala cină de Iftar a comunității turce!

Simbol al prieteniei interetnice, masă de Iftar a fost organizată de Tika în colaborare cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În deschiderea evenimentului, Murat Iusuf, muftiul Cultului Musulman din România, a ținut un discurs în care a amintit despre relațiile speciale dintre poporul român și poporul turc, reluând îndemnurile la toleranță religioasă și etnică.

Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România și Turcia, dar și despre bucuria de a organiza cină tradițională de Iftar în țara noastră.

”Luna Ramazanului este o lună sfântă, este o lună care înseamnă solidaritate, este o lună care înseamnă pace și înțelegere. Suntem extrem de fericiți să fim astăzi, împreună, în această seară.(...) De aceea, în această seară, suntem împreună în această încăpere oameni de diverse confesiuni, reprezentanți ale unor confesiuni. Profit de această ocazie pentru a adresa, încă o dată, mulțumiri autorităților române pentru faptul că au facilitat această conviețuire între diversele comunități de diverse naționalități, printre care cea turcă și tătară”, a spus Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz.

De asemenea, coordonatorul Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, a vorbit despre rolul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă și buna colaborare cu instituțiile din România pentru numeroase proiecte, bazate, în principal, pe educație și pe sănătate, pe frăția dintre cele două popoare și pe sprijinul reciproc.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Într-o zi importantă pentru musulmani, cum este sfânta luna a postului Ramadan, colaboratorii români și turci au avut parte de o masă bogată, încărcată cu specialități românești și turcești.

De altfel, evenimentul a avut parte de invitați de seamă din toate domeniile, la cina tradițională de Iftar participând și consilieri ai președintelui României, deputați, secretari de stat, reprezentanți ai cultelor creștine, dar și personalități din

lumea sportului- precum Gică Hagi- sau din cea a politicii, precum fostul președinte Emil Constantinescu.

Ce este Ramadanul și cina de Iftar

Ramadanul sau Ramazan este a nouă lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Acest act, postul, reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și necesită abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală pe parcursul întregii zile.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Luna Ramadan este considerată a fi luna sfântă a anului, deoarece este luna în care a fost revelat Coranul. Cartea sfântă i-a fost revelată lui Muhammad în Noaptea Destinului.

Conform tradiției, arhanghelul Gavriil i s-a arătat profetului Muhammad în cea de-a 27-a noapte a lunii Ramadan, pentru a-i revela Coranul. Iftar este masă care este luată în fiecare seară, de către musulmani, după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadan.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI