Cinci judete din zona de centru si nord a Moldovei sunt afectate, inca din cursul noptii de vineri, de vantul puternic care a dus la aparitia unor avarii in reteaua de distributie a energiei electrice, informeaza News.ro.

Astfel, peste 15.000 de abonati din 30 de localitati sunt fara curent electric, sambata dimineata, in multe situatii existand cabluri rupte de rafalele de vant. Cele mai afectate sunt judetele Bacau, cu 12 localitati, si Neamt, cu opt sate care nu mai sunt alimentate la reteaua de electricitate.

De asemenea, au ramas fara curent cate patru localitati din Vaslui si Iasi, precum si doua din judetul Botosani.

”Avariile au aparut inca din cursul serii si a noptii de vineri, insa, in multe zone nu s-a putut ajunge din cauza cailor de acces impracticabile, a vantului si a intunericului. Exista multe conductoare rupte si cazute la pamant, motiv pentru care facem apel la populatie ca, in cazul un care observa astfel de situatii, sa nu se apropie de acele cabluri si sa anunte de urgenta la dispeceratul companiei, la numarul de telefon 0800.800.929, sau direct la numarul de urgenta 112”, a declarat, sambata, pentru News.ro, responsabilul mass-media al E.ON Romania, Corneliu Zait.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Reprezentantii companiei de furnizare a energie electrice nu au putut preciza cand vor fi realimentate la reteaua de distributie cele 30 de localitati, timpii de interventie fiind influentati, de la caz la caz, de situatia din teren.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si