Pestera Movile, descoperita de romani in anul 1986, a fost izolata de mediul exterior aproximativ 5,5 milioane de ani. In momentul de fata, cei de la Grupul pentru Explorari Subacvatice si Subterane (GESS), cei care se ocupa in prezent de pestere, au spus ca aici traiesc creaturi unice pe Terra.

In Pestera Movile s-au descoperit 48 de specii de paianjeni, scorpioni, miriapozi, lipitori si alte vietati, dintre care, 33 dintre acestea, se gasesc doar in acest loc.



Aceste creaturi care traiesc aici nu pot vedea si nu sunt pigmentate, iar pentru a se descurca in intunericul din pestera ele au dezvoltat antene si membre de mari dimensiuni.

Cea mai interesanta caracteristica a ecosistemului interior este chemosinteza. Pentru ca nu exista lumina naturala, fotosinteza nu a fost posibila, iar bacteriile au fost nevoite sa isi obtina energie si carbon din diverse reactii chimice.

Mai multe despre aceasta pestera poti sa citesti AICI.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si