Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „De cele mai multe ori, vara apar mai multe afecțiuni ale pielii și din câte am înțeles, soarele este principalul factor. Mai multe informații o să aflăm chiar acum de la medicul dermatolog Florentina Zaharia. Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii pe timp de vară?” 

Florentina Zaharia, medic dermatolog: „Cele mai întâlnite afecțiuni pe timp de vară, bineînțeles, apărute datorită expunerii prelungite la radiațiile ultraviolete sunt; fotodermatozele, urticaria solară, acneea care se accentuează de la expunerea la soare și la transpirația excesivă, foliculita

și leziuni depigmentate. Apar leziuni depigmentate, așa numita hipomelanoză gutată, la nivelul gambelor leziuni mici albe care nu au o semnificație anume, dar se datorează tot expunerii prelungite la soare.”  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Concept nou în domeniul frumuseții

Specialiștii recomandă să folosim cremă cu protecție solară pentru a preveni apariția petelor albe

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Care sunt cauzele acestor afecțiuni? De ce apar de cele mai multe ori după ce ne întoarcem de la mare?” 

Florentina Zaharia, medic dermatolog: „Petele albe apar din cauză că anumite proteine din piele rămân blocate și nu se elimină la exterior.

De asemenea, nici celulele moarte nu mai sunt eliminate și atunci se produc aceste depigmentări. Ele apar pe față, dar pot să apară și la nivelul gambelor și sunt bine delimitate, dar dispar în anotimpul rece. Nu există un tratament anume decât folosirea dermatocosmeticelor și se pot face și anumite tratamente cu laser pentru estomparea lor. E bine să folosim creme de protecție cu factor peste 30 pentru a preveni apariția lor și să nu ne expunem la radiațiile ultraviolete.” 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si